Hlavní obsah

Proměna Jitky (56): Teď vypadá o deset let mladší

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Hledáte kroniku svého života? Tak se podívejte sami sobě do tváře. Právě tam se vpisují všechny životní zkoušky, prohry i výhry. A jestliže je člověk osudem zkoušen více, jako byla paní Jitka (56), rychlejšímu stárnutí obličeje zabrání jen stěží. Naštěstí s tím lze něco dělat.

Článek

Pro Jitku (56) si život přichystal nejednu těžkou situaci. Jako mladá se prala s těžkým onemocněním, a aby toho nebylo málo, opustil ji partner. Zůstala sama s dcerou a to ji zlomilo nejen psychicky, ale i fyzicky. „Kolikrát jsem musela mít více zaměstnání najednou. Pracovala jsem na úkor zdraví a potažmo i svého vzhledu. Netrvalo proto dlouho a lidé mi začali hádat více, než mi ve skutečnosti bylo, což se mi nelíbilo,“ vzpomíná Jitka.

Naštěstí smůla se člověku nelepí na paty celý život, a tak před pár lety potkala Jitka nového muže, za kterého se provdala. Nicméně i nadále dost pracovala a čím dál pozorněji sledovala, jak se jí mění tvář. A proto začala přemýšlet, jestli by se s tím nedalo něco dělat. Vždyť má každý den pracovní schůzky... Nepomohla by třeba plastika? „Nedivte se mi, koho by bavilo dívat se na unavenou a vrásčitou tvář s ochablou kůží? Měla jsem prostě za to, že by mi omlazení po všech stránkách prospělo, a tak jsem se rozhodla oslovit Medicom Clinic,“ vysvětluje své rozhodnutí.

Foto: Archiv redakce

Konzultace paní Jitky s chirurgem před zákrokemFoto: Archiv redakce

Operace bez řezání

Jitka se dostala do těch nejlepších rukou, ujal se jí samotný primář kliniky Michal Puls. Ten jí doporučil krom celkového omlazení obličeje, tedy faceliftu, také plastiku horních i dolních víček. Ovšem aby vše proběhlo bez problémů, rozhodli se zákrok rozdělit na dva operační výkony.

„Nejprve jsem operoval horní a dolní víčka, přičemž horní víčka klasicky skalpelem a dolní víčka CO2 laserem, metodou, které se říká transkonjunktivální blefaroplastika. Jedná se o velmi oblíbenou a efektní operaci dolních víček, která se provádí laserovým skalpelem bez kožního řezu, šití a navíc nezanechává jizvy. Uvolněná kůže dolního víčka se laserem plošně ošetří a tím dojde k výrazné rejuvenaci očního okolí,“ popisuje první zákrok sám operatér.

Foto: Archiv redakce

Vlevo je paní Jitka před operacemi, vpravo po nich. Rozdíl je úžasný!Foto: Archiv redakce

Na omlazení obličeje si Jitka počkala ještě dva týdny, poté přišel ten správný čas na facelift a necklift. Jestliže totiž chcete vypadat mladší, nestačí se věnovat pouze péči o obličej – nesmíte zapomínat ani na krk.

„Zákrokem dochází k zvýraznění rysů dolní poloviny obličeje a k vypnutí kůže. Díky tomu se tvář omladí a kůže zapůsobí zdravějším dojmem. Při faceliftu dochází k vypnutí kůže ve spodní části a v postranních částech obličeje, ale i na krku. Střed tváře ovšem zůstává nedotčený. Pro naprosto dokonalý efekt omlazení je proto následně vhodné podstoupit také ošetření na estetické dermatologii, především zjemnění vrásek aplikací botulotoxinu nebo výplněmi s kyselinou hyaluronovou,“ uvádí Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie z Fakultní nemocnice Brno.

Znovu ve hře

Jitka byla naprosto spokojená. A to nejen s výsledkem, ale i s celkovou péčí. Hojení probíhalo podle plánu, neobjevily se žádné komplikace. Pro jistotou dostala při odchodu z kliniky léky proti bolesti, ale nemusela si vzít více než jednu dávku na prvních pár nocí – ale spíše preventivně. Podle jejích slov to totiž nebolelo.

Foto: Archiv redakce

I po zkrášlujícím zákroku je potřeba kontrolaFoto: Archiv redakce

Dnes Jitka jen září. „V zrcadle vidím podstatně mladší ženu, než jakou jsem tam vídala poslední roky. Řekla bych, že jsem zákrokem omládla klidně i o deset let, což mi přijde skoro jako zázrak. Život je hned takový veselejší a samozřejmě jsem moc ráda, že se moje proměna líbí i manželovi. Možná by si mě teď měl trochu více hlídat,“ směje se. Jako bonus se letos na podzim chystá na třídní sraz se základní školou. A také se těší na setkání s bývalými kolegy. „Jsem moc zvědavá a těším se na to, jak budou moji proměnu komentovat,“ dodává Jitka nakonec.

Foto: Archiv redakce

Jitka už se těší, co na její změnu řekne okolíFoto: Archiv redakce

Líbí se vám výsledek operací?

Reklama

Načítám