Hlavní obsah

Marcela (58): Vadil jí unavený vzhled a váčky pod očima, teď je spokojená. Jak se líbí vám?

Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paní Marcela má náročné povolání, pracuje na směny a moc toho nenaspí. Roky plné zodpovědnosti a nedostatku odpočinku si vybraly daň: ustaraný vzhled a váčky pod očima. Marcela se rozhodla, že to tak nenechá. Dala si operativně upravit spodní víčka a prokoukla.

Článek

Paní Marcela (58) je zdravotní sestra a pracuje na směnný provoz. Navíc bývá kvůli vnoučatům nebo výletům s manželem často vzhůru i 24 hodin denně – spánku si tedy příliš neužije. „Snažím se žít naplno, ale únava je na mojí tváři s věkem bohužel stále patrnější, noční směny mě víc a víc zmáhají,“ vypráví Marcela.

Stop utrápenému výrazu

Náročná práce i aktivní životní styl se na Marcelině tváři podepsaly víc než dost: působila unaveně a ustaraně. Navíc se jí pod očima udělaly nevzhledné váčky, kvůli nimž často slzela, a dokonce i hůř viděla. Marcele nic z toho samozřejmě nebylo lhostejné a rozhodla se podstoupit plastickou operaci dolních víček.

Kliniku Medicom Clinic a konkrétně doktora Petera Ondrejku jí doporučila dcera a její kamarádky. Marcela přiznává, že ji na poslední chvíli přepadla zvědavost, a i když už byla na konzultaci objednaná, dodatečně si pročítala chirurgův životopis na internetu a prohlížela si výsledky jeho práce. „Potom už vůbec nebylo nad čím váhat. Fotky před zákroky a po nich mě přesvědčily, že se svěřuji do správných rukou,“ říká s úsměvem.

Foto: archiv redakce

Před zákrokem si operatér zakreslil kožní nadbytky, které při operaci následně odstranilFoto: archiv redakce

Do rukou odborníka

Na konzultaci prý byla s lékařem dokonce legrace. „Jakmile zjistil, že jsem zdravotní sestřička, měli jsme hned téma k povídání,“ tvrdí Marcela, která prý ze zákroku žádné obavy neměla. „V minulosti jsem musela podstoupit závažnější operace, a tak mi přišla plastika dolních víček spíše jako kosmetická záležitost,“ dodává. Kvůli už větším tukovým váčkům pod očima jí lékař doporučil operovat dolní víčka klasicky skalpelem, nikoli pomocí laseru, a Marcela souhlasila.

Ostatně tato operace dnes patří k nejčastěji vyhledávaným službám v oblasti plastické chirurgie. „Jedná se o velmi přínosný zákrok, který má kromě estetického efektu také zdravotní benefity. Díky odstranění kožních nadbytků a tukových prolapsů v oblasti dolních víček se klienti zbavují potíží spojených se zhoršeným viděním, slzením nebo i bolestí hlavy. Navíc, přestože se tato operace provádí skalpelem, zůstává po ní jen velmi nenápadná jizvička skrytá v linii spodních řas,“ uvádí Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Zákrok bez komplikací

Samotnou operaci zvládala Marcela bez problémů. Protože ji podstoupila pouze v lokální anestezii, jak bývá zvykem, operatér si s ní během zákroku povídal – a tak byla v klidu. „Viděla jsem jen takové bílé světlo, ale nebylo mi to nijak nepříjemné. Žádnou bolest jsem rozhodně necítila,“ popisuje.

A jak hodnotí průběh operace samotný plastický chirurg? „Při zákroku, který trval okolo pětačtyřiceti minut, jsem klientce postupně vypreparoval kožní nadbytky, přibližně sedm milimetrů na každé straně. Dále jsem provedl resekci tukových prolapsů. Poté jsem klientku propustil do domácí péče s poučením o dodržování klidového režimu v prvních dnech po zákroku,“ popisuje Peter Ondrejka.

Foto: archiv redakce

Jak je vidět i na fotografiích, po operaci vypadá paní Marcela odpočatější Foto: archiv redakce

Operace se povedla, další jsou v plánu

Domů odešla paní Marcela ihned po zákroku – s doprovodem manžela. Na prvních pár dní po operaci si vzala volno, aby nikdo nezkoumal její modřinky okolo očí a mohla v klidu odpočívat. A výsledek? Po týdnu už její oči vypadaly přesně tak, jak doufala. Plastický chirurg Peter Ondrejka k hojení dodává: „Klientka měla prvních sedm dní po výkonu jizvičky překryté náplastí a tři až čtyři dny si víčka ledovala přes obklad. Také jsem jí doporučil spát naznak s vypodložením hlavy. Po prvním týdnu přišla na vyndání stehů, poté si měla jizvičky asi měsíc ošetřovat oční mastí.“

A jak hodnotí výsledek operace přímo paní Marcela? „Pan doktor má zlaté ruce a nejen profesně, ale i lidsky si mě velmi získal. Prozatím si ještě nechám zjemnit a vyhladit vrásky kyselinou hyaluronovou, jak mi doporučil, a také zvažuji, že bych u něj za rok na podzim podstoupila facelift, tedy celkové omlazení obličeje,“ dodává na závěr spokojená Marcela.

Líbí se vám Marcela po operaci? 

Reklama

Související témata:

Načítám