Hlavní obsah

Bez střapců a třásní ani krok!

Foto: yogoego.com

Střapce a třásně jsou stále oblíbenéFoto: yogoego.com

Reklama

Jaro klepe na dveře a móda si žádá eleganci, originalitu i kapánek romantiky. Rozhodli jsme se proto uskutečnit malou módní výpravu do světa aktuálních kolekcí, které se neobejdou bez malých, ale skutečně trendových věciček – střapců a třásní!

Článek

Vývoj střapců má velmi dlouhou a mnohdy až magickou historii. Zpočátku sloužily výhradně jako dekorace nebo symbol majestátnosti a luxusu. V některých kulturách byly dokonce talismany symbolizující ochranu proti zlým duchovním silám. I dnes jsou střapce velmi oblíbené, a to i v módním průmyslu.

Na foto: top Topshop, kabelka Apart, prsten Rachel Leigh, boty Laura Scott

Jaký je rozdíl mezi střapcem a třásní?

Nejprve si vyjasněme rozdíl mezi střapcem a třásní – mnohdy jsou totiž zaměňovány a nesprávně nazývány. Střapec je „bambulka“ zpravidla ukončená sponou nebo jiným ozdobným prvkem na provázku, zatímco třásně tvoří právě spodní, efektní část střapce. Kombinace obojího vypadá neodolatelně, a proto jsme pro vás jako inspiraci připravili několik outfitů, které s přicházejícím jarem jistě oceníte.

Na foto: šaty, kabelka, legíny Topshop, boty Joe Browns, náramek Lakshmi

Romantika a sexy šmrnc

Šaty či topy s bohatými trásněmi si v historii zamilovaly desítky slavných hereček, nebo dokonce rockových hvězd. Elvis Presley v padesátých letech pasoval svou koženou bundu s třásněmi na uniformu, podobně jako například motorkářské firmy. Nedlouho potom se třásně staly inspirací pro mnoho předních zahraničních značek, Valentino nebo Yves Saint Laurent nevyjímaje. Později se staly neodmyslitelnou součástí hnutí Hippies.

Na foto: kabelka Summer, náramek Madeline, top Topshop, šátky Neckermann, boty Asos

Dojem usedlosti? Už nikdy!

Třásně a střapce jsou skutečně vděčné módní doplňky. Důvod je prostý – dokážou totiž ozvláštnit i jinak obyčejný model. Jak můžete vidět na obrázku, fádní svetřík promění v rafinovaný kousek, který se dá skvěle zkombinovat s mnoha doplňky dle vašeho vkusu či nálady. S výsledným efektem budete nadmíru spokojena.

Na foto: náušnice Old Navy, boty Asos, svetr a kabelka Topshop

Jednoduché a dokonalé zároveň

Jasné, veselé barvy a letošní jaro k sobě patří stejně jako chleba a sůl. Nebojte se proto sáhnout po doplňcích s třásněmi, které hýří i několika barvami najednou. Pokud je totiž sladíte s outfitem neutrálních barev, ideálně v bílé, černé nebo hnědé, proměníte se v hotovou módní ikonu. Na podobné kousky jistě natrefíte i ve vašem oblíbeném butiku.

Na foto: přívěsek Mango, šátek Neckermann, šaty Topshop, kabelka O'Neill, boty Airsoft

Kombinujte styly!

Často se píše, že není dobré kombinovat několik stylů najednou, aby konečný výsledek nepůsobil zmateně a nevkusně. V tomto případě však toto pravidlo neplatí! Střapce a třásně jdou totiž ruku v ruce hned s několika styly – motorkářským, kovbojským i hippie. Nemusíte se tedy při výběru obávat vzít si například romantický topík, koženou bundu a žertovný šátek s veselými motivy. Celkový dojem je působivý a neotřelý!

Na foto: šátek Neckermann, boty a sako Apart, top a kabelka Topshop

Pořiďte si odvážný outfit

Jarní šatník by měl hýřit nejen barvami, ale také odvážnými modely. Opět byste měla vsadit na honosné a originální doplňky, které představují základ celého vzhledu. Skvělá zpráva je, že například šátky nebo náušnice se střapci pořídíte za pár korun, proto si jich můžete dovolit více, a využít tak možnosti kombinovat, jak se vám zlíbí. A nezapomeňte, fantazii se meze nekladou.

Na foto: kabelka Debenhams, náušnice Talullah, svetr Apart, šátek Nordstrom, boty Topshop

Jaro plné romantiky

Pokud narazíte na nevšední, romantické šatičky se střapci nebo třásněmi, neváhejte s nákupem. Pak už stačí jen lehký šátek, praktická kabelka a baleríny. Oceníte nejen nevšednost, ale také pohodlnost modelu, který se hodí nejen do práce, ale i na mnoho dalších příležitostí.

Na foto: šála Neckermann, boty River Island, šaty a náušnice Topshop, kabelka Roxy

Také jste si třásně a střapce na první pohled zamilovala? Pak spěchejte omrknout obchůdky a jistě najdete spoustu podobného oblečení a doplňků, díky kterým se v ulicích provoněných jarem jistě neztratíte!

Reklama

Související témata:

Načítám