Hlavní obsah

Bílá košile na 5 způsobů! S čím tuhle klasiku nosit?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když ji z šatníku vytahujeme už po tisící, o tom, že by nás začínala nudit, nemůže být ani řeč. Máte ke klasické bílé košili stejně vřelý vztah? Pojďte se podívat, s čím vším se dá spárovat.

Článek

Rozdíly mezi jednotlivými košilemi nehledejte – stylistka Veronika Králová záměrně použila jen jednu. Na úplné klasice vám totiž můžeme nejlépe demonstrovat, jak různě lze košili použít. Odložte proto na chvíli džíny a zkuste tuhle bílou klasiku obléknout k vzorované sukni nebo ji jen přehodit přes šaty.

Dokonalá souhra

Košile a kalhotový kostým – to dává smysl! Komplety se sakem (rukávy košile povytáhněte ven) navíc patří k aktuálním módním hitům a je úplně jedno, jestli jde zrovna o kombinaci s kalhotami, nebo sukní. A když na to přijde, podpatky můžete klidně nechat doma. Do celku perfektně zapadnou i stylové placky.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Comma, prodává Van Graaf, 2399 Kč), sako (Pietro Filipi Silverline, 8990 Kč), kalhoty (Pietro Filipi Silverline, 3990 Kč), kožené sandálky (Marks & Spencer, 1499 Kč), sluneční brýle (Céline, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Košili klidně přestěhujte

Kdo říkal, že košile musí být zásadně jen vespod? Zkuste ji někdy rozepnout a použít stejně, jako to děláte s kardiganem nebo kimonem. Košili také můžete přehodit přes šaty, a pokud nechcete opticky přijít o pas, přidejte po vzoru stylistky pásek. Touto radou by se ale neměly řídit ženy s jablíčkovou postavou a plnějším středem těla, kterým podobné přepásání nesvědčí. Nezapomeňte, že rozepnutou košili můžete nosit i s oblíbeným topem vespod a kalhotami, šortkami nebo sukní.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Comma, prodává Van Graaf, 2399 Kč), šaty (Zara, 799 Kč), pásek (Zara, 549 Kč), kožená kabelka (Karl Lagerfeld, prodává Vermont, 12 799 Kč), boty (Zara, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Když se přidá denim

Košile a sukně je jasná volba, tahle dvojka ale může často působit seriózněji, než jste původně zamýšlely. Jestli proto chcete celek stylově trochu odlehčit, přidejte oblíbenou džínovou bundu. K užší sukni se nejlépe hodí ta v oversized stylu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Comma, prodává Van Graaf, 2399 Kč), sukně (Zara, 899 Kč), kožená vesta (Pietro Filipi Silverline, 5990 Kč), džínová bunda (Robert Kupisz, prodává VaNa1, info o ceně v obchodě), kožené boty (Tezyo, 2390 Kč)Foto: Jakub Jurdič

V doprovodu trendů

Košile je nadčasová klasika, o jejíž budoucnost se nemusíte strachovat. Díky své jednoduchosti a čistotě perfektně doplní výraznější komplety, které jste si v nové sezoně zamilovaly. Jeden příklad za všechny? Propínací kalhoty, tak oblíbené v devadesátých let. Jestli si troufnete, přidejte i stejně laděnou vestu nebo (a) čepici.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Comma, prodává Van Graaf, 2399 Kč), vesta (Review, prodává Van Graaf, 699 Kč), kalhoty (Review, prodává Van Graaf, 999 Kč), čepice (Zara, 499 Kč), kožené boty (Tezyo, 3290 Kč), kožená kabelka (Kazar, prodává VaNa1, 2990 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Po setmění

Hrdinka dnešního článku se také může stát součástí vašeho večírkového looku. Košile se dá dobře použít pod šaty, zejména ty bez rukávů. Nebo ji oblečte pod šatovou tuniku stejně, jako to udělala stylistka Veronika Králová. V případě krátké délky se můžete pojistit minišortkami vespod, které jsou v rámci celku sotva znatelné.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Comma, prodává Van Graaf, 2399 Kč), šatová tunika (Robert Kupisz, prodává VaNa1, 5700 Kč), šortky vespod (Zara, 599 Kč), kožené sandálky (Gino Rossi, 2034 Kč), kožená kabelka (Tezyo, 5390 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Kateřina Jursíková (PH by ELY)
  • Styling - Veronika Králová
  • Vizáž - Jana Darmovzalová
  • Nová scéna Národního divadla - Národní 2, Praha 1, narodni-divadlo.cz

A s čím nosíte bílou košili nejraději vy?  

Reklama

Načítám