Hlavní obsah

Blanka v akci: Vyzkoušela nový hit na hubnutí!

Foto: Greta Blumajerová

Pod vedením Radky (ve žlutém tílku uprostřed) jsme všechny vyzkoušely novinku ve fitnessFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umí vyčistit hlavu, zvednout kondici, zpevnit i zeštíhlit tělo. Kdo? Nový fitness trend zvaný funkční trénink. Abyste věděli, jak vypadá, vyzkoušeli jsme ho!

Článek

Možná jste se i vy sami už setkali s lekcemi zvanými HIIT (hodně intenzivní intervalový trénink), NTC (nike training club), bootcamp, crossfit, hardcore... Co jsou zač? Dynamické lekce, plné klasických posilovacích cviků, jako jsou třeba dřepy, kliky, výpady... „Je to nový směr, který se však vrací ke kořenům sportovního, a tedy i kondičního tréninku," vysvětluje lektorka Radka Vandasová. Využívají se při něm činky, lavičky, lana, žebříky, bosu a balanční podložky a další. Jak to vypadá? Podívejte se zde.

Důležité je ale vědět, že tento intervalový kondiční trénink (ať se nazývá jakkoli), není vhodný pro ty z vás, co se cvičením začínáte nebo jste dlouho necvičili. „Chce to umět zvládat základní cviky i koordinovat pohyby při nich," doplňuje instruktorka Radka. „Trénink je určený pro pokročilejší cvičence a lidi, kteří mají rádi dril a pot," uvádí. Když ale tohle všechno zvládnete, taková lekce vám přinese jen radosti: čistou hlavu a dobrý pocit ze sebe samých.

To stojí za zkoušku, nemyslíte? A pokud už je to na vás moc velký dril, zkuste třeba redcord nebo aero jógu.

Líčila: Iva Davies (SURFACE, profesionální škola vizážistů). Za umožnění natáčení děkujeme wellness centru FitTop v Praze 3.

Reklama

Související témata:

Načítám