Hlavní obsah
2,8
(65)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml bombardina
  • 2 ks želatiny
  • 100 ml kávy
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
Článek

Postup:

01.

Základem všech želé panáků je příprava želatiny. Proto dejte nejprve do kastrůlku jedno balení želatiny, kterou nechte nabobtnat podle návodu. Většinou stačí přidat pár lžic vody a nechat 10 minut odstát. Zvolit můžete také želatinu práškovou, ale nám se s plátky pracovalo lépe.

02.

K nabobtnané želatině přilijte bombardino a naplňte jimi třeba klasické panáky. Nechte ale trochu místa pod okrajem.

Foto: Tomáš Rubín

Smíchejte bombardino s želatinou a nalijte třeba do panákových skleničekFoto: Tomáš Rubín

03.

Druhý plát želatiny rozpusťte s již uvařenou kávou. Tuto směs posléze nalijte na již zatuhlé bombardino. Nápoj je sladký sám o sobě dost, ovšem pokud chcete, přislaďte jej. 

Foto: Tomáš Rubín

Zatuhlé bombardino dolejte kávovou vrstvou s želatinou, kterou můžete případně podle chuti i přisladitFoto: Tomáš Rubín

04.

Opět nechte zatuhnout. Bombardinové bonbonky pak můžete servírovat jen se lžičkou, nebo je opatrně pomocí nože vyklopte a nezapomeňte dozdobit šlehačkou.

Foto: Tomáš Rubín

Bombardinové bonbonky pak můžete servírovat jen se lžičkou, nebo je opatrně pomocí nože vyklopte a nezapomeňte dozdobit šlehačkouFoto: Tomáš Rubín

A co takhle aperol jako želatinu? Jestli alkoholová želatina není nic pro vás, zkuste klasické letní drinky. A klasikou, aperol spritzem, nikdy neurazíte. 

Reklama

Související témata:

Načítám