Hlavní obsah

Aperol jako želé nápoj

Hodnocení:
(37)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit.

Ingredience pro:
2 porce
  • 100 ml aperolu
  • 200 ml prosecca
  • 2 balení plátkové želatiny
  • 1 pomeranč
Článek

Oblíbený aperol

Krok 1: Základem všech želé panáků je příprava želatiny. Proto dejte nejprve do kastrůlku jedno balení želatiny, kterou nechte nabobtnat podle návodu. Většinou stačí přidat pár lžic vody a nechat 10 minut odstát. Zvolit můžete také želatinu práškovou, ale nám se s plátky pracovalo lépe.

Foto: Tomáš Rubín

Ze všeho nejdřív nechte nabobtnat želatinu s trochou vody a po chvíli ji zahřejte do rozpuštění

Krok 2: Poté přidejte alkohol, 100 ml aperolu stačí na dvě poloviny vydlabaného pomeranče.

Foto: Tomáš Rubín

K zahřáté želatině pomalu přilévejte aperol

Krok 3: Rozpulte a vydlabejte pomeranč. Do půlek nalijte aperol zhruba do dvou třetin a nechte na chvilku zatuhnout v lednici.

Foto: Tomáš Rubín

Můžete použít i poloviny menšího grepu. Z vydlabaného ovoce si udělejte fresh nebo ho rozkrájejte na kousky a použijte na ovocný salát

Krok 4: Mezitím si stejným způsobem připravte prosecco s želatinou. Dolijte jím pomeranč či grep až po okraj a nechte znovu zatuhnout v lednici.

Foto: Tomáš Rubín

Prosecco nalijte do zahřáté želatiny a poté přilijte k zatuhlému aperolu

Krok 5: Až náplň dokonale zatuhne, vyndejte ji z ledničky a nakrájejte na měsíčky. A party může začít! 

Foto: Tomáš Rubín

Ovoce s želé nakrájejte na tácek a party může začít

Netradičně můžete na letní party připravit i ledovou kávu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.