Hlavní obsah

Bramborák zapečený s mletým masem

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 25 minut
Náročnost
střední

Bramboráky, cmunda, harule. Mnoho krajů má pro tuhle pochoutku svůj vlastní název a je jen málo lidí, kteří by jí odolali. V době elektrických robotů už je strouhání legrace, a tak by byla škoda rodinu o tuhle křupavou dobrotu připravit. Vyzkoušejte bramborák zapečený s mletým masem!

Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrsti strouhanky
  • mléko
  • majoránka
  • 1 cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Můžete samozřejmě klidně použít robot. Z brambor důkladně vymačkejte všechnu vodu. Přidejte sůl, majoránku, vejce, utřený česnek, strouhanku, podle potřeby trochu mléka a vypracujte jednolité těsto.

Krok 2: Na pánvi nechte zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, sůl a pepř a nechte chvíli vydusit.

Krok 3: Pekáček vymažte olejem nebo jiným tukem a na dno rovnoměrně rozložte polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřete mleté maso s cibulí a opět přikryjte druhou částí bramborákového těsta. Povrch uhlaďte a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 70 minut. Bramborák nakrájete na kousky a servírujte se salátem z červeného zelí.

Koukněte na naše další tipy, co s mletým masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC