Hlavní obsah

Bujnější poprsí? Můžete ho mít!

Foto: Thinkstock

Velký počet žen není spokojený se svými ňadryFoto: Thinkstock

Reklama

Poprsí je ozdobou každé ženy. Alespoň pánové si to myslí. Možná ale není zrovna podle vašich představ a chtělo by to nějaký zlepšováček. Fíglů je více, ale zaručené výsledky slibuje jen plastická chirurgie. Při výběru správné metody nejde jen o velikost a tvar, ale také o to, jak dlouho efekt vydrží, zdravotní rizika a samozřejmě cenu! Zjistěte pro a proti, než na zákrok vyrazíte!

Článek

Zvětšení poprsí už dávno není jen o silikonových implantátech. Na výběr jsou tyto metody:

1. Augmentace (zvětšení pomocí implantátů)

O co jde: Mezi nečastěji vyhledávané metody patří augmentace. Pod prsní sval, částečně pod sval nebo pod prsní žlázu se umístí implantát vybraného tvaru. Řez je veden buď pod prsní rýhou, kolem dvorce, případně v podpaží. Kudy nakonec povede a kam bude umístěn implantát, se posuzuje individuálně podle anatomických dispozic. Silikonové implantáty se vyrábějí v různých tvarech a velikostech. Mohou být plněny silikonovým gelem, solným roztokem nebo jinými substancemi. Zákrok se provádí za plné narkózy. Další informace o augmetaci se dozvíte zde.

Jak dlouho vydrží: V případě, že nejsou žádné komplikace, mohou vydžet doživotně. Doba však záleží na kvalitě implantátů.

Výhody: Zvětšit poprsí lze o několik čísel, dlouhotrvající účinek při vhodně zvolených implantátech. Dostupná cena.

Nevýhody: Narkóza a z ní vyplývající rizika. Počítejte s rekonvalescencí a doprovodnými pooperačními bolestmi. Operaci vám také navždy připomene jizva, která vám po ní zůstane. „Podobně jako u jiných operací, může být i při použití silikonových prsních implantátů pooperační průběh komplikován krvácením do rány, zánětem i déletrvajícím hojením. Specifickým problémem je vytvoření vazivového pouzdra kolem implantátu u některých žen, které může částečně nebo více ovlivnit měkkost původního materiálu. Při použití nejnovějších druhů implantátů se speciální strukturou povrchu je výskyt této komplikace omezen na minimum,“ říká Jan Měšťák, plastický chirurg z kliniky Esthé.

Cena: Začíná zhruba na 40 000 korunách a závisí na kvalitě zvolených implantátů a klinice. V průměru zaplatíte kolem 60 000 korun.

2. Autoaugmentace (zvětšení a tvarování pomocí vlastního tuku za přítomnosti kmenových buněk)

O co jde: Jde o nejžhavější novinku ve zvětšování prsou. Žádné silikony, jen vlastní přírodní materiál. Z problematických partií, jako jsou boky nebo zadeček, se odsaje pomocí takzvané tumescentní liposukce tuk, a to v lokální anestezii (tedy při vědomí). Speciální přístroj upraví a vytřídí ze získané tukové tkáně kmenové a tukové buňky a ten samý den je chirurg vpraví pomocí speciální jehly do poprsí. To lze tvarovat jakkoli dle potřeby. Na klinice strávíte celkem 6 hodin. Více o autoaugmentaci se dozvíte zde.

Jak dlouho vydrží: Plastičtí chirurgové slibují doživotní záruku. To vzhledem k délce testování není zcela jisté. Metodu představila v dubnu minulého roku klinika Medikom VIP.

Výhody: Zeštíhlení v jiných partiích, žádné jizvy a větší prsa o více než jedno číslo. Na dotek jsou ňadra přirozeně měkká. Není nutná ani hospitalizace, po zhruba 6 hodinách odcházíte domů. Je třeba dva až 3 dny klidový režim, a pak se můžete vrátit do práce a do 14 dnů ke standardním sportovním aktivitám.

Nevýhody: Bude vás to stát dost peněz. Není vyvráceno, že se pravidelným cvičením prsa opět nezmenší. Stejně tak tuk v problematických partiích odstraněný liposukcí může opět zazlobit, pokud nebudete dodržovat zdravý životní styl a pokyny lékařů. Hubené ženy nemají šanci, není co odsát!

Cena: Zaváděcí cena byla v dubnu minulého roku 260 000 korun.

3. Zvětšení a modelace Macrolanem

O co jde: Miniaturním řezem, vedeným po bočních stranách obou ňader, chirurg zavede do těla kanylu a tou pak aplikuje Macrolane (látka vyrobená na bázi kyseliny hyaluronové, používá se při vyhlazování vrásek nebo vyplňování rtů) do prsních kanálků. Zákrok probíhá při lokální anestezii. „Rovněž hojení probíhá velmi krátce a jednoduše. Na nemocničním lůžku si nepoležíte ani půl dne," upozorňuje lékařka Andrea Musilová z oddělení plastické chirurgie v Asklepionu. Více se o metodě dozvíte zde.

Jak dlouho vydrží: Macrolane vydrží v těle přibližně jeden a půl až dva roky. Pak ho tělo vstřebá a fyziologicky zpracuje. Prsa se postupně vrátí do původní velikosti a tvaru. Zákrok lze libovolně opakovat.

Výhody: Přirozený vzhled, žádné nevzhledné jizvy ani rizika spojená s plnou anestezií, krátká rekonvalescence a na sále si pobudete asi hodinu. Metoda je skvělá pro korekci asymetrie ňader.

Nevýhody: Krátkodobý účinek, možnost zvětšení jen maximálně o jednu velikost.

Cena: Už od 20 000 korun. Odvíjí se od množství aplikovaného gelu.

Tak co, malá nebo velká? A jaké zkušenosti máte se zvětšováním poprsí vy?

Reklama

Související témata:

Načítám