Hlavní obsah

Bydlení po rozvodu? Spojilo nás!

Foto: Thinkstock

Jako manželé jsme spolu nevycházeliFoto: Thinkstock

Reklama

Někdo se po rozvodu ihned odstěhuje, jiný tu možnost nemá. Takový případ je i čtenářky Petry, která nám poslala svůj příběh. Zažily jste něco podobného? Jak se vám ve společné domácnosti žilo? Pojďte nám napsat na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Jinou možnost, než zůstat po rozvodu se svým exmanželem, jsem vlastně neměla. Když jsme se brali, byt byl jeho a já na něj neměla žádný nárok a rozvod probíhal v době, kdy mi do konce rodičovské dovolené zbýval zhruba rok a čtvrt, tudíž varianta „prodat a rozdělit“ nepadala v úvahu.

Řešení tedy bylo jediné, než se postavím na vlastní nohy, budu muset zůstat bydlet u něj. Měsíce před podanou žádostí o rozvod byly peklo a hádky na denním pořádku. Představa, že v tomhle budu žít ještě rok a půl, byla šílená, ale naštěstí v momentě, když se žádost podala a bylo jasné, že už jdeme od sebe, vztahy se trošku zlepšily. Domluvili jsme se na všem. Na péči o dceru, na majetku, na bydlení. Dala jsem si do podmínek také odstaveček, že jsem v bytě oprávněná bydlet ještě půl roku po ukončení mé rodičovské dovolené – to pro případ, kdybych nemohla sehnat práci.

Přišel rozvod, a když byl konečně za námi, já už jen počítala měsíce a týdny do doby, než konečně začnu znovu chodit do práce a postavím se na vlastní nohy. Zpočátku jsem si nedokázala chvilky s malou vychutnat, ale netrvalo dlouho a zavedli jsme si systém, který fungoval dokonale. Když měl mít malou exmanžel, já se sbalila a jela na den třeba k rodičům nebo někam s kamarádkou. Když byla se mnou, volné pole působnosti nám nechal naopak manžel.

Pak přišla zima a my najednou zjistili, že jako manželé jsme spolu vycházet nedokázali, ale jako přátelé to jde skvěle. On má svůj život, dnes i svou přítelkyni, já také začala od začátku s někým jiným. Máme svůj život a není proč se hádat. Za tři měsíce mi končí rodičovská dovolená, práci mám zajištěnou a už vím, i kam se budu stěhovat.

Z mé strany ten rok a půl proběhl v klidu, ač jsem se toho hodně bála. Na druhou stranu jsem ráda, že už konečně budu ve svém. Co mě ale nejvíc těší, je to, že vztahy zůstaly natolik dobré, že pro mě rozhodně nebude problém pozvat exmanžela, třeba i s jeho přítelkyní, k nám domů na kafe a v klidu si popovídat. Ostatně, tohle je důležité i pro naši dceru, která je ráda, že má mámu a tátu v pohodě.

Žijete se svým exmanželem i po rozvodu? Proč a jaké je podobné soužití? Své zážitky pište na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám