Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Špagety se spoustou čerstvých bylin, olivovým olejem, orestovaným česnekem a dokřupava opečenými plátky pršutu jsou prostě a jednoduše geniální. Nemáte-li čerstvé bylinky, nahraďte je pestem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 150 g prosciutta
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Na pánvi rozehřejte olivový olej, na něm zvolna doměkka orestujte na plátky nakrájený česnek, přidejte pevné bylinky, podlijte trošinku vodou ze špaget, osolte, opepřete a velmi krátce povařte. 

02.

V druhé pánvi nasucho zprudka orestujte plátky pršutu. Bylinkovou směs zlehka promíchejte s uvařenými těstovinami a servírujte s křupavým pršutem a čerstvou bazalkou.

Načítám