Hlavní obsah

Byt zařídili jako nebe, peklo a ráj! Líbí?

Foto: Archiv firmy BertolucciDesign (20x)

Chcete vidět, jak vypadá čistokrevný luxus? Tak pojďte dál!Foto: Archiv firmy BertolucciDesign (20x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půdní byty byly vždy atraktivní, a zůstávají jimi i nadále. Půdní interiér dává řadu možností pro dispoziční uspořádání. Když do přestavby vstoupí i šikovný architekt, lze vytvořit nevšední byt, jako je tento.

Článek

Třípokojový mezonetový byt o rozloze 152 m2 v podkroví činžovního pražského domu vznikl důmyslnou přestavbou půdního prostoru. Obývá ho bezdětný pár, který si libuje v okázalém a moderním designu, extravagantních kombinacích a kvalitních značkách. A také v originalitě, to je zřejmé na první pohled. Majitelé měli štěstí v tom, že se při zařizování bytu spojili s odborníky studia BertolucciDesign. Tady je výsledek.

Dva vstupy se jen tak nevidí

Byt je zajímavý i tím, že má dva vchody. Přímo z domovního výtahu se dostanete do obytné části bytu, která se nachází v horním podlaží. Druhý vchod je využitím prostoru u schodiště do posledního patra, kdy vznikla miniaturní chodba s několika schody a úložnými prostorami.

Foto: archiv firmy

Hlavní vchod od výtahu, který vede z přízemí do 7. patra, kde je bytFoto: archiv firmy

Byt má tři místnosti, dvě menší slouží jako ložnice, velká je obývací pokoj s kuchyňským koutem. Luxusní terasa s exotickým stromem a výhledem na střechy domů je pověstnou třešničkou na dortu.

Foto: archiv firmy

Druhý vchod se vstupními schody a úložnými prostoramiFoto: archiv firmy

Převládá minimalismus

Prim v tomto bytě hrají kontrastní a syté barvy – bílá, černá a červená, moderní design a kvalitní materiály – sklo, nerez a dřevo. Přitom byt je zařízen spíše prakticky, ale okázale a se vkusem a citem pro proporce a míru, spíše v minimalistickém stylu.

Místnosti nejsou přeplněny nábytkem. „Snažili jsme se nechat vyniknout prostor, nezahltit ho, a spíše dát důraz na celkové sladění,“ popisuje manažerka showroomu Hana Pokorná. Přesto má každá místnost svoji osobitost, jíž se odlišuje.

Foto: archiv firmy

Díky nově instalovaným oknům je zde dostatek světla, proto nevadí ani tmavá podlaha. Konferenční stolek je značky Ozzio Design (67 990 Kč)Foto: archiv firmy

Stolování s výhledem na město

V celém bytě byla zabudována nová okna, byt je tak pěkně světlý. Obývací pokoj má rozlohu 70 m2, a využívá jako dekorační prvek původní trámoví. V části místnosti je kuchyně s perfektním výhledem. K bytu patří i terasa, na níž se vchází z jídelní části obývacího prostoru. Díky prosklené stěně je místnost opticky i pocitově propojena s venkem, což navozuje pocit příjemné svobody. Jakkoli je celý byt originální, koupelna je tady královna.

Foto: archiv firmy

Linka má tvar písmene U a včetně spotřebičů Kuppersbusch vyšla na 495 000 Kč. Pravda, nebyla nejlevnější, ale je krásná a vařit zde musí být opravdová radostFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Designovou lahůdkou je jídelní stůl s židlemi, oboje Miniforms. Stůl přišel na 42 790 Kč, židle pak jedna na 21 090 Kč. Oko se ale potěší i zajímavým výhledem na městské střechy, stůl je totiž naproti teraseFoto: archiv firmy

Taková koupelna se vidí málokde

Moderní a nápadný černobílý design koupelny musí upoutat každého, zejména nezvyklé hranaté tvary umyvadla a mísy. Moderní sprcha navíc umožňuje měnit barvu koupelny, z černobílé je fialová a naopak. „Podle mě se vyplatí investovat do kvalitního vybavení, které nemusí být nutně a vždy značkové. Ale kvalita a design je to, co upřednostňuji a co se mi zatím osvědčilo,“ prohlásil majitel.

Foto: archiv firmy

Luxusní vybavení činí z koupelny nevšední místnost. Obklady jsou Cedam (1950 Kč/ m^2), sprchový kout Box&Co vyšel na 31 990 Kč. Umyvadlová baterie vyšla na 14 490 Kč, sprchová na 16 990 Kč. Obě jsou značky GedaFoto: archiv firmy

Budoár je paní domácí

„Máme poměrně nadčasový byt, který, myslím, jen tak nezestárne,“ dodávají spokojení partneři. Myslíme si to také, a říkáme si, že s notnou dávkou zjednodušení připomíná jejich fantastický byt trojici nebe – peklo – ráj. Do červena laděný budoár je trochu pekelný, v protikladu k němu jsou nebesky světlé místnosti obývacího pokoje s kuchyní a ložnice, rájem je pak terasa s výhledem.

Foto: archiv firmy

Budoár je vybaven nábytkem Miniforms, zcela odlišného od moderního strohého designu. Paní domácí ji využívá jako pracovnu a příležitostnou ložnici jak pro sebe, tak i pro návštěvy. Všimněte si nápaditě využitého výklenkuFoto: archiv firmy

Co byt připomíná vám? A jak se vám líbí?

Reklama

Načítám