Hlavní obsah

Zaměřeno na maxi: Jak nosit dlouhou sukni?

Foto: Marie Bartošová

Roli modelky si vyzkoušela naše čtenářka JanaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco některé trendy nepřežijí sezonu, jiné se z šatníků nevytrácejí. Ano, i letos budou maxi sukně v kurzu. Že byste si jednu takovou pořídily, ale nevíte, s čím ji nosit? Tady je pár tipů!

Článek

Dlouhé sukně patří k oněm kouskům, po kterých sice většina z vás po očku pokukuje, ale potom je zavrhne s odůvodněním „neměla bych je s čím nosit“. Kombinování maxi sukně přitom není žádná věda. Dobré je nahoře odhalit trochu kůže (s pomocí krátkých rukávů i topů bez nich) nebo přejít na strategii upnutějšího vršku.

Pokud máte pocit, že vám klasické sukně až na zem nesluší, můžete vyzkoušet transparentní maxi, která poodhaluje nohy a působí lehčeji. Sukně má samozřejmě neprůhlednou podšívku, kopírující kratší sukni. Jednu takovou si vyzkoušela i naše čtenářka Jana.

Odlehčená varianta

Nejjednodušší kombinací, ve které můžete běhat celé jaro (s přidaným sáčkem, samozřejmě) i léto, je dlouhá sukně a barevný, lehký top. Nezapomeňte ho zastrčit do sukně, a pokud chcete zůstat u ležérnosti, přidejte sandálky bez podpatků a kabelku přes rameno. Body navíc získáte za stylový klobouk.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Vero Moda, 799 Kč), top (H&M, 599 Kč), klobouk (Vero Moda, 549 Kč), boty (H&M, 599 Kč), náramky (Vero Moda, 299 Kč), náušnice (Aldo, 199 Kč), kabelka (H&M, 1499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Jako vzorná studentka

Další outfit, sestavený naší stylistkou Ivou, tvoří puntíkatá košile a zelený rozpínací svetřík. Vtipným detailem je motýlek a puntíky zdobené pouzdro na tablet. I takhle se dá maxi sukně nosit!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Vero Moda, 799 Kč), košile (Lindex, 899 Kč), svetr (Lindex, 699 Kč), pouzdro (Lindex, 399 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), motýlek (Jack and Jones, 299 Kč), ponožky (Lindex, 149 Kč)Foto: Marie Bartošová

Nesmrtelné proužky

Klasikou je spojení maxi sukně a jednoduchého proužkovaného trika. Chcete-li přitáhnout pozornost k vašemu pasu, přidejte širší pásek. Sukni bude slušet i kožená nebo jako v našem případě koženková bundička.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Vero Moda, 799 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), bunda (Mohito, 1349 Kč), pásek (Lindex, 499 Kč), prsten (Aldo, 299 Kč), náušnice (Vero Moda, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

S army vestou

Pokud pravidelně sledujete módní trendy, určitě vás delší vesta inspirovaná army stylem nepřekvapí. Stylistka pod ni zvolila světlý top a nevynechala ani doplňky v podobě psaníčka, náhrdelníku a náramků. Z bot potom vybrala placky se zvířecím potiskem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Vero Moda, 799 Kč), vesta (Vero Moda, 1099 Kč), top (Lindex, 899 Kč), kabelka (Lindex, 599 Kč), boty (Lindex, 699 Kč), náhrdelník (Mango, 599 Kč), náramky (Aldo, 499 Kč, zlatý – Lindex, 459 Kč)Foto: Marie Bartošová

Do společnosti

Černou maxi sukni můžete s určitou obměnou vytáhnout i večer. Stylistka Iva sukni zkompletovala s blýskavým topem a zajímavě řešeným svrškem, připomínajícím pelerínu. K podobnému modelu už samozřejmě patří podaptky. Inspirovat se můžete i zdobnou čelenkou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Vero Moda, 799 Kč), top (Mohito, 499 Kč), bolerko (H&M, 799 Kč), kabelka (Mohito, 749 Kč), boty (H&M, 899 Kč), čelenka (Lindex, 299 Kč), náramky (Lindex, 179 Kč/kus), prsten (Aldo, 179 Kč)Foto: Marie Bartošová

Nosíte dlouhé maxi sukně? S čím je kombinujete nejraději? Napište nám!

Styling: Ivana Pražáková

Vizáž: Dominika Lávičková (MA-DA Makeup Network)

Produkce: Kateřina Pechová

Děkujeme galerii The Chemistry Gallery (Bubenská 1, Praha 7) za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Související témata:

Načítám