Hlavní obsah
3,3
(39)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zdá se vám, že toto rizoto nemá s tím italským mnoho společného? Ale když ono je tak dobré!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks cibule
  • 1/4 lžičky mleté sladké papriky
  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g rýže arborio
  • 1 balíček mražené zeleninové směsi
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Postup

01.

Rýži propláchněte a dejte vařit podle návodu.

02.

Mezitím si na hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm osmažte nadrobno pokrájenou cibulku. Když začne zlátnout, přidejte asi tři lžičky sladké papriky a hned na ně na kostičky pokrájené a osolené kuřecí maso. Paprika tak nezhořkne. Pak přidejte rozmrazenou nebo pokrájenou čerstvou zeleninu a chvilku ji restujte.

03.

Když začne maso měknout, podlijte směs trochou vody a počkejte, až se vytvoří šťáva. Zeleninovo-masovou směs smíchejte s hotovou rýží a je hotovo!

Pokud vám vaření rýže nikdy moc nešlo, koukněte na naše video, jak na to.

Reklama

Související témata:

Načítám