Hlavní obsah

Rizoto s kuřecím masem, zeleninou a parmezánem

Hodnocení:
(7)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Redaktorka Magda říká, že tohle rizoto nemá s tím italským společného vůbec nic, ale když ono je tak dobré!

Ingredience pro:
4 porce
  • 3 cibule
  • mletá sladká paprika
  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g rýže arborio
  • 1 mražená zeleninová směs
  • olej
  • sůl
  • strouhaný parmazán
Článek

Postup

Krok 1: Rýži propláchněte a dejte vařit podle návodu.

Krok 2: Mezitím si na hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm osmažte nadrobno pokrájenou cibulku. Když začne zlátnout, přidejte asi tři lžičky sladké papriky a hned na ně na kostičky pokrájené a osolené kuřecí maso. Paprika tak nezhořkne. Pak přidejte rozmrazenou nebo pokrájenou čerstvou zeleninu a chvilku ji restujte.

Krok 3: Když začne maso měknout, podlijte směs trochou vody a počkejte, až se vytvoří šťáva. Zeleninovo-masovou směs smíchejte s hotovou rýží a je hotovo!

Pokud vám vaření rýže nikdy moc nešlo, koukněte na naše video, jak na to.

ynezorPumanzeSaNyknalC