Hlavní obsah

Rýže: Dva způsoby, jak ji správně uvařit

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I obyčejnou přílohovou rýži můžete dovést k dokonalosti. Jak na to? Hned dvě varianty její přípravy najdete v dnešním videu! Rozehřejte troubu…

Článek

Před vařením rýži vždy pečlivě propláchněte proudem vody, zbavíte ji přebytečného škrobu a zrnka se k sobě nebudou lepit. Výjimkou je příprava rizota, při níž se rýže neproplachuje. Osušenou rýži za stálého orestujte na oleji přibližně po dobu jedné minuty. Poté přilijte horkou vodu. Na hrnek rýže připadá asi jeden a půl hrnku vody. Osolte a nechte vařit asi 15 minut. 

Rýži můžete připravit také v troubě. Do pekáče nasypte propláchnutou rýži a zalijte vodou v poměru jeden hrnek rýže a dva hrnky vody. Zakápněte olejem, osolte a můžete přidat i bylinky. Doprostřed rýže položte oloupanou cibuli, která ji dochutí. Pekáč přiklopte a dejte do trouby rozpálené na 220 °C. Podle typu rýže duste 20 až 30 minut.

Reklama

Související témata:

Načítám