Hlavní obsah

Červenec podle karet: Co čeká vaše znamení?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Léto je tady a s ním dovolené, čas volna! I když podle počasí již několik týdnů krásně bylo... Tarotové karty už vědí, co vám přinese první polovina prázdnin.

Článek

Úplněk přijde 27. července a ponese se ve znamení Vodnáře. Dejte si v tu dobu velký pozor při sportu, protože během tohoto úplňku jsou oslabené lýtkové svaly a achilovky. Nechcete přece prožít prázdniny o berlích! Kromě toho Vodnář posílí vaši kreativitu a iniciativu, takže možná rozlousknete něco, co vám dělá starosti už delší dobu. A co má červenec připraveného právě pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Svět – 7 pohárů – 9 pentaklů

Začátek měsíce pro vás bude poměrně náročný, protože ze svého rychlého tempa zpomalíte tak na polovinu. Vydržte ještě malou chviličku, úspěch už číhá za rohem, jen pár krůčků od vás. Nenechte si ho proklouznout mezi prsty jen proto, že se budete zlobit, že věci nejdou podle vašich představ. Udržujte se v dobré náladě a dobíjejte se čímkoli, co vám pomáhá – ať už je to sport, relax s knihou, nebo dlouhé túry v přírodě. Zvrat máte na dosah a pak zase naskočíte do svého zběsilého tempa a pojedete v něm až do konce července.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 9 mečů – Rytíř holí – Císař

Býci mají občas problém se rozhodnout, protože všechno důkladně zvažují. Tahle vaše neschopnost věci rozseknout vám dokáže zkomplikovat život. Všechno může skončit pláčem i tehdy, když se žádnou cestou nevydáte. Ani jedno ze dvou možných řešení není špatné – v červenci je hlavní se do toho opřít a něco udělat. Ať už se události vyvrbí jakkoli, vy si poradíte! Je načase zbavit se váhavosti a popohnat svůj život radikálně kupředu. Posílíte si tak sebevědomí a ještě konečně něco zažijete.

Foto: michaeljung, Shutterstock.com

Býci všechno důkladně zvažují a někdy si tak komplikují životFoto: michaeljung, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Slunce – 10 pohárů – 10 pentaklů

V červenci o vás bude zájem, jako by chtěl každý najednou mluvit do toho, co budete a nebudete dělat. Do života se vám nahrnou tucty a tucty dobře míněných rad, nápadů a zpráv. Asi se budete cítit zavaleni a jediné, co vás napadne, bude hodit všechno do koše. Chyba! Většina toho, co se vám dostane do ruky, má hlavu a patu a mohlo by vám to skutečně pomoci. Ať už se trápíte čímkoli, odpověď čeká právě v dobře míněných komentářích a nabídkách z vašeho okolí. Tak je vyslechněte.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 9 pentaklů – 10 holí – 3 pentakly

Existují časy, kdy je nutno spoléhat jen na sebe a svoje schopnosti, ale v červenci to rozhodně nedělejte. Právě naopak, všechno visí na vlásku – konkrétně na vašem štěstí a schopnosti říct si o pomoc, kterou potřebujete. Ale nevěšte hlavu, ačkoli nemůžete přímo nic udělat, štěstěna vám bude přát a všechny krize a trable budou nakonec zažehnány. Chce to jen pevné nervy. A kromě toho si nezapomeňte tuhle přízeň štěstěny také užít a začátkem měsíce podniknout něco bláznivého. Vyjde to!

Lev (23. 7. – 22. 8.) Královna pohárů – Zamilovaní – Rytíř pentaklů

Červenec by pro vás klidně mohl skončit nějakým poblázněným prázdninovým románkem, ke kterému slunce vybízí. Ale záleží hlavně na vás a na tom, pro co se rozhodnete. Bude třeba zapojit rozum a vybrat si, jestli vám teď v dané chvíli románek spíše uškodí, nebo pomůže. Zvažujte pečlivě, protože rozhodnutí s vaším životem zahýbe a uvrhne ho do nových kolejí. Rozhodnete-li se proti flirtu, vložte energii především do práce. Přijdete tak na jiné myšlenky a ještě sklidíte úspěch.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Lva v červenci čeká možná nějaký prázdninový flirt, který jeho život dost změníFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 5 pohárů – Eso pohárů – 4 meče

Ačkoli léto většině lidí dobíjí baterky, vám najednou energie došla. Cítíte se unavení, otrávení a bez energie, pomalu upadáte do letargie a následné deprese z vlastní neschopnosti. Nenechte tenhle stav dojít moc daleko. Červenec je ideálním okamžikem na zvednutí nálady. Odpočiňte si, klidně si dopřejte i samotu bez lidí, je-li to třeba, ale nelibujte si v sebelítosti, to vám k ničemu nebude. Oddych si užijte naplno a bez výčitek a pak se zase vrhněte do dění.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 7 pohárů – 5 mečů – 4 pentakly

Ačkoli jste se na letní energii už dlouho těšili, vezměte to v červenci zvolna. Začátek měsíce přinese řadu nepříjemností a na paty se vám přilepí smůla. Jestli vás tedy čeká cokoli důležitého, přeložte to spíše na druhou polovinu měsíce. Největší pozor si dávejte na lidi kolem sebe. Ve vaší blízkosti jsou i tací, kteří vás jen využívají a vysávají vám energii, přitom nedokážou udržet ani obyčejné tajemství. Zbavte se jich, protože vám do života nevnášejí nic dobrého. Bez nich bude druhá půlka měsíce mnohem slunnější.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Páže holí – Král pentaklů – Páže pentaklů

V červenci se události budou točit hlavně kolem nových lidí, kteří se objeví ve vašem životě a budou se ho snažit ovlivnit. Ze všech stran uslyšíte názory druhých a nebudete vědět, co si s nimi počít. Máte se zachovat rozumně a dospěle a udělat to, co se zdá nejpraktičtější a nejjistější? Nebo se nemáte vzdávat snů a snad až trochu dětsky mířit vysoko, ale také si třeba pěkně nabít nos? Volte podle svého srdce: napoví vám kudy kam. A také vám řekne, kdo to s vámi myslí dobře a kdo si na přítele jen hraje.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Štíři se počátkem měsíce seznámí s novými lidmi. Jenže ne všichni to s nimi myslí dobřeFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Ďábel – 7 holí – Poslední soud

Červenec pro vás nezačne nijak slavně a odpočinkově, naopak: čeká vás pěkně ošemetná situace. Ale ani tak byste neměli podlehnout pokušení a vydat se cestou podvodů a triků, i když vypadá jednoduše. Tak růžové to není a je dost pravděpodobné, že vás někdo odhalí. Odveďte poctivou práci, za kterou si budete stát. Ačkoli vám zabere víc času, budete mít čisté svědomí a nakonec se vám vše vyplatí. Když sami sobě dokážete svůj morální kredit, posílí vás to a nabije do dalších dnů.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 7 mečů – Mírnost – 4 pentakly

Na začátku července na vás dopadne dávka deprese. Musíte si uvědomit, že situace, ve které se zrovna nacházíte, má východisko. Stačí otevřít oči a dojde vám to: je třeba se uskrovnit, změnit přístup a udělat kompromis. Ačkoli jste přesvědčeni o své pravdě, druhá strana není a tentokrát byste to měli být vy, kdo udělá vstřícný krok. Jinak se z místa nepohnete a zůstanete zaseknutí v patové situaci mnohem déle, ne by vám bylo milé. Rozsekněte to, omluvte se a deprese zase jako mávnutím kouzelného proutku zmizí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Páže mečů – Eso holí – 8 holí

V první půli léta ve vašem životě nezůstane kámen na kameni. Rozhodli jste se, že si červenec užijete po svém, změníte všechno, co vás štve a otravuje, a skončíte s tím, co vás jen nudí. Nejspíš je to dobré rozhodnutí, každý čas od času potřebuje v životě čistku, která mu ve volném čase udělá prostor na nové věci. Používejte ale hlavu a to, co je pro vás skutečně důležité, ve svém životě ponechte. Něco nejde vzít zpět, tak pozor na přehnané nadšení. Nechte u volantu stále rozum.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 6 mečů – Smrt – 2 meče

Ocitli jste se v nepříjemné situaci – balancujete mezi dvěma póly uprostřed konfliktu a vaše sebevětší oběť to nemůže zachránit. Naopak, je třeba naučit se zachovat neutralitu a nepřiklonit se ani k jedné ze zúčastněných stran. Pro někoho jako jste vy, člověka, který chce ostatním vždycky pomoci a podpořit je, je to situace téměř neřešitelná. Musíte se naučit odejít. Prostě se sbalte a nechte ostatní, ať si svoje problémy vyřeší sami. Vy odjeďte relaxovat třeba někam k moři.

Co plánujete na červenec vy?

Reklama

Související témata:

Načítám