Hlavní obsah
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kdo by nemiloval řízky. Vyzkoušejte je v jiném kabátku. V těstíčku s česnekem a pivem chutnají výtečně. Voňavé, křupavé na povrchu a uvnitř křehounké.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce hladké mouky
    1
  • 200 ml světlého piva
    1
  • 1/2 hrnku oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na menší řízky a naklepejte je z obou stran. Do misky dejte olej, prolisované stroužky česneku a sůl. 

02.

Takto připravenou směsí důkladně potřete každý kousek masa a nechte chvíli odpočinout. Ideální je naložit maso den předem. 

03.

Do misky nalejte pivo a postupně přidávejte mouku, až vznikne hladké těstíčko. V těstíčku pak maso obalte a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. 

04.

Hotové řízky dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s bramborovou kaší. 

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 977,94 kJ
Bílkoviny47,59 g
Tuky53,04 g
Sacharidy11,79 g
Sůl1,79 g
SAFA7,03 g
Vláknina0,41 g
Cukry0,68 g
Související témata:

Načítám