Hlavní obsah
2,9
(392)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kdo by nemiloval řízky. Vyzkoušejte je v jiném kabátku. V těstíčku s česnekem a pivem chutnají výtečně. Voňavé, křupavé na povrchu a uvnitř křehounké.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic oleje
  • sůl
  • hladká mouka
  • 200 ml světlého piva
  • olej na smažení
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na menší řízky a naklepejte je z obou stran. Do misky dejte olej, prolisované stroužky česneku a sůl. 

02.

Takto připravenou směsí důkladně potřete každý kousek masa a nechte chvíli odpočinout. Ideální je naložit maso den předem. 

03.

Do misky nalejte pivo a postupně přidávejte mouku, až vznikne hladké těstíčko. V těstíčku pak maso obalte a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. 

04.

Hotové řízky dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s bramborovou kaší. 

Reklama

Související témata: