Hlavní obsah
3,1
(99)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kuřecí srdíčka jsou dnes opomíjená, přitom se dají připravit velmi chutně a jednoduše. Jemná srdeční svalovina, kterou navíc pořídíte doslova za hubičku, by neměla chybět na žádném jídelníčku. Skvělá jsou na grilu i v prosté omáčce s trochou koření.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích srdíček
  • 2 cibule
  • 70 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • sůl a pepř
  • 2 snítky tymiánu
Článek

Postup

01.

Kuřecí srdíčka properte ve vodě a očistěte je od větších blan a zbytků cév. Přitom je nakrájejte na poloviny: ve větších občas najdete krevní sraženinu, tu odstraňte. Pak srdíčka důkladně propláchněte v co nejhorčejší vodě.

02.

Jednu menší cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na půlkolečka. Slaninu nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte trochu oleje a osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli se slaninou. Když cibule začne sklovatět, přidejte i srdíčka a ze všech stran je zlehka opečte.

03.

Jakmile jste vydusili přebytečnou tekutinu, přidejte na půlkolečka pokrájenou cibuli, podle potřeby i trošku oleje a zlehka zasmahněte.

04.

Zaprašte hladkou moukou, přidejte papriku a kmín a nechte rozvonět. Podlijte vodou nebo drůbežím vývarem, přihoďte snítku tymiánu (a podle chuti i utřený stroužek česneku), osolte a opepřete. Pořádně promíchejte.

05.

Duste za občasného promíchání asi 20 až 30 minut doměkka. Podávejte s bramborovými noky nebo rýží.

Máte rádi tradiční pochoutky z vnitřností? Určitě vám bude chutnat skvělá tradiční dršťková polévka s majoránkou nebo třeba vepřový mozeček na cibulce s vejci

Reklama