Hlavní obsah

Kuřecí plátky s houbami a smetanovou omáčkou

Hodnocení:
(165)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Houby a smetana, houby a tymián, houby a omáčka... To jsou kombinace, které nezklamou. Když je ještě propojíte vínem, nemůžete sáhnout vedle.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • 150 ml bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 150 g čerstvých nebo sušených hub
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 čerstvá šalotka
  • olej
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Čerstvé houby nakrájejte na plátky. Pokud nemáte štěstí na houby přímo z lesa, můžete sáhnout i po žampionech. Šalotku nasekejte nadrobno. 

Krok 2: Kuřecí prsa podélně seřízněte na plátky, jemně naklepejte a osolte a opepřete. Poté je v pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. Vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé. 

Krok 3: V pánvi rozpusťte máslo. Opečte na něm šalotku a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Vraťte do pánve maso, podlijte vínem a lehce smažte.

Krok 4: Až se víno z velké části odpaří, přilijte ke směsi smetanu. Nechte krátce probublávat a stáhněte z ohně. Hotový pokrm podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti. 

S kuřetem se dají dělat rychlé divy: zkuste voňavé kuře teryiaki nebo vařené kuře bang-bang s okurkou. Oba recepty jsou vážně jednoduché a zároveň je to zase něco docela jiného.

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 8. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.