Článek
Postup
01.
Čerstvé houby nakrájejte na plátky. Pokud nemáte štěstí na houby přímo z lesa, můžete sáhnout i po žampionech. Šalotku nasekejte nadrobno.
02.
Kuřecí prsa podélně seřízněte na plátky, jemně naklepejte a osolte a opepřete. Poté je v pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. Vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé.
03.
V pánvi rozpusťte máslo. Opečte na něm šalotku a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Vraťte do pánve maso, podlijte vínem a lehce duste.
04.
Až se víno z velké části odpaří, přilijte ke směsi smetanu. Nechte krátce probublávat a stáhněte z ohně. Hotový pokrm podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
S kuřetem se dají dělat rychlé divy: zkuste voňavé kuře teryiaki nebo vařené kuře bang-bang s okurkou. Oba recepty jsou vážně jednoduché a zároveň je to zase něco docela jiného.