Hlavní obsah

Chce se mnou spát, ale přitom má přítelkyni!

Foto: thinkstock

Vztah se zadaným mužem? Ujasněte si, co od něj očekáváte!Foto: thinkstock

Reklama

Sexuální přitažlivost si nevybírá. Co když to jiskří mezi vámi a zadaným mužem? Máte do toho skočit po hlavě a nebrat ohledy na jeho vztah, nebo honem rychle vycouvat a poohlédnout se po milenci jinde?

Článek

„Začalo to, když jsem byla na pohovoru o práci. Personální z nás z jedenácti uchazečů vybral 3 do užšího výběru, kteří do firmy chodili každý týden na konzultace. V tu dobu to mezi mnou a Vláďou neskutečně zajiskřilo,“ svěřuje se sedmadvacetiletá Natálie. „Když jsme byli sami, flirtovali jsme spolu, padly i nějaké dvojsmyslné narážky na sex. Nevadilo mi to, ba naopak. Fakt se mi totiž líbil jako už dlouho nikdo.“Jak tohle asi může dopadnout?

Sexuální trojúhelník: Kdo půjde z kola ven?

„Tu práci jsem nakonec dostala, ale jednou na obědě mi Vláďa řekl, že má přítelkyni, tak abych to věděla. Po pár dnech jsme se potkali u kopírky. Chtěla jsem odejít, on mě ale k sobě přitisknul, zašeptal do ucha, že mě moc chce, a začal mě líbat. Skoro se mi podlomila kolena! Čekala jsem na to tak dlouho a skoro už ani nedoufala! Jenže co teď? Doma má vztah, do kterého mi sice nic moc není, já nikomu neubližuju, když jsem sama, ale že by mi z toho bylo dobře, to se taky říct nedá. A taky mám strach, že se časem zamiluju až po uši,“ obává se Natálie, která prý vždycky všechno bere moc vážně.

Však taky předpoklad, že se v sexuálním vztahu projeví city, je velký. A o to víc to bolí, když jsou neopětované. Nad čím tedy popřemýšlet, než do toho úplně spadnete?

Ještě než vás svede

„Vždy záleží na tom, co od vztahu do budoucnosti očekáváte. Realita však bývá taková, že i když si od vztahu nic neslibujete, po nějaké době budete žádat víc než jen sex. Zároveň bych si dobře rozmyslela určité morální hledisko. Nebude vám vadit, že spíte s mužem, který má závazek a v uvozovkách patří jiné ženě?“ pokládá otázku Lenka Černá, kouč partnerských vztahů. A když se tahle partnerská „maličkost“ náhodou přehlédne, i tak je šance na bezproblémový milenecký poměr poměrně malá. Co když by totéž udělal později i vám a našel si další „do trojky"?

Foto: thinsktock

U žen má sex k lásce velmi blízkoFoto: thinsktock

Od sexu k lásce jen přes jedny dveře

„Kvůli intimnostem se s daným mužem sblížíte a budete po nějaké době požadovat místo pouhého sexu vztah. Dalším negativním následkem je nedůvěra, protože vstupní pozice vašeho partnera, čili to, že je zadaný, ale zároveň navazuje další vztah s vámi, není zrovna nejlepší,“ varuje Lenka Černá.

Podle ní může být výhodou takové situace jen a pouze onen kvalitní sex. Jenže na takové pokusy se určitě dá sehnat i nějaký svobodný chlapík, který vám ráno aspoň pomůže vynést koš, protože nebude spěchat domů. Nebo snad chcete s dotyčným spát a při tom vyčkávat, jestli to bude klapat, nebo se sex promění v lásku?

„Tohle je hnusný pocit. Na Patrika jsem takhle čekala půl roku. V posteli jsem se mohla přetrhnout, aby byl spokojený, ale když jeho manželka zjistila, že má se mnou poměr, nějakým způsobem ho donutila, aby to skončil. Připadala jsem si jako špinavý hadr na podlahu,“ říká slečna s přezdívkou Myška, která se tak pro toho svého Patrika obětovala. Co to znamená?

Foto: thinkstock

I kdyby opustil ženu kvůli vám, co potom, až se objeví nějaká další?Foto: thinkstock

Když on má všechno, a vy nic

Světově uznávaná psycholožka a autorka mnoha knižních bestsellerů Barbara de Angelis k podobným vztahům podotýká: „Když se obětujete kvůli lásce nebo sexu a sama sebe odsunete ve vztahu až na druhé místo, myslíte si, že vás nyní muž víc miluje. Může tomu tak být. Může, ale nemusí. Ovšem zcela jistě se stane tohle: Když kvůli tomu, aby vás měl někdo rád, obětujete své vlastní já, budete nakonec mít méně ráda samu sebe. Pohrdáte také mužem, pro kterého jste tolik udělala, protože váš vztah většinou skončí naprosto jinak, než jste si představovala.“ Zkrátka všechno špatně.

Jak se nedostat dál než k flirtu?

Nejsou tohle všechno důvody pro to, aby si člověk nechal zajít chuť a radši odolal sexuálnímu pokušení?! Asi ano. V přítomnosti toho, kdo vás svádí, nepijte víc alkoholu, než zvládnete, protože ten vám akorát našeptává nekalosti. Přerůstá vám situace přes hlavu a máte pocit, že to nezvládnete? Domluvte si nad sebou dozor, úplně ideálně dobrou kamarádku, která vás zchladí pokaždé, když ucítíte jeho kolínskou. „Někdo třetí může zabránit tomu, aby flirt přešel v něco víc,“ říká Lenka Černá. Konkrétní rady, jak na to, se dozvíte v tomto článku: Můžete zabránit nevěře? Ano!.

Pokud vám to ale situace dovolí, radši se dotyčnému vyhýbejte. Ne nadarmo se říká, že sejde z očí, sejde z mysli. Bude-li vás neustále svádět, seberte sílu a otevřeně prohlašte, že jeden z vás dvou rozum mít musí. Románek ano, ale pokud by byl panáček bez závazků. Tohle přece není váš styl! Sebevědomá potvora se nenechá zahnat do kouta, ta totiž podmínky určuje, ne jen slepě přijímá.

Nebo to snad chcete riskovat? A co když vám to jednou nějaká jiná žena vrátí i s úroky a partnera vám přebere? Protože platí Muži a nevěra: Tímhle je posíláme do náručí milenek. Rozhodnout se musí každý sám.

A co vy? Jaký máte názor na milostný poměr se zadaným mužem? Může to vůbec dopadnout dobře?

Reklama

Načítám