Hlavní obsah

Chcete si pořídit kvalitní české boty? Tyhle značky vás možná překvapí!

Foto: Iryna-Gyrych, shutterstock.com

Důvěřujete kvalitě českých výrobků? Chtěli bychom vás seznámit s kvalitní českou obuvíFoto: Iryna-Gyrych, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rády byste podpořily naše výrobce, důvěřujete kvalitě jejich výrobků, ale máte pocit, že jich ubývá a nevíte, kde od nich nakoupit? Máme pro vás tipy na obuv od českých značek.

Článek

Věříme, že vás následující výběr osmi českých značek obuvi příjemně překvapí – jak dostupnou cenou, tak krásnými vizuály, příběhy, a po koupi i kvalitou. Seznamte se!

Botas

Sportovní boty se vyrábí ve Skutči od roku 1949. Po Sametové revoluci zmizely z všedního života a firma se specializovala pouze na obuv pro zimní sporty. V roce 2008 ale značku oživili studenti pražské UMPRUM a zrodila se staronová pouliční móda. Botasky se vyrábí stále na stejném místě, jsou unisex a najdete typy z kvalitní kůže nebo veganské modely pod názvem Tofu.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Botas 66, model Soleil, 1980 Kč, model Offline Follower, 1990 KčFoto: Archiv firmy

Prestige

V roce 1984 se ve Zlíně začaly šít a lepit „Prestižky". Několik let byla jejich obliba nedostižná, ale s otevřením hranic je zastínily zahraniční boty značek Adidas nebo Nike. V posledních letech se značka Prestige vrátila s jedinečným nápadem – svůj model si můžete na webu barevně nakombinovat sami.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Prestige se suchým zipem, 1090 Kč, Air, 1090 KčFoto: Archiv firmy

Snaha

Továrna v Jaroměři byla založena roku 1945. Za minulého režimu znal značku každý, dnes o ní mladí slyší z vyprávění pamětníků. To se ale začalo měnit. Nový majitel se rozhodl pro reinkarnaci brandu a od loňského roku Snaha šije krásné moderní boty pro ženy i muže, všechny z kvalitní usně.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Snaha, model Tracy, 2069 Kč, Bari, 1789 KčFoto: Archiv firmy

Bohempia

Nová značka unisex tenisek je šetrná vůči fauně i floře. Tenisky jsou vyráběny z konopí. Design je jednoduchý a minimalistický, vybrat si můžete z vysokých a nízkých modelů nebo z nazouvacích slip-on tenisek.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Bohempia, vyšší tenisky, 1200 Kč, nazouvací tenisky, 1200 KčFoto: Archiv firmy

Vasky

Vasky jsou polobotky na léto i na zimu. I tyto boty mají tak univerzální design, že mohou být bez problémů unisex. Jsou ručně šity ve Zlínském kraji a všechny modely jsou kožené. Značku založil v loňském roce osmnáctiletý Václav Staněk a vyhrál s ní celostátní soutěž Rozjezdy. To vše proto, že potřeboval kvalitní boty a nemohl je v obchodech najít :-).

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Vasky, model Beige, 2850 Kč, Caramel, 2850 KčFoto: Archiv firmy

OJJU

Navrhování bot Ojju probíhá v Česku, jejich výroba pak v dalších zemích EU, především ve Španělsku. Jedná se o takzvaný private label českého e-shopu Zoot. Vlastní značky mají e-shopy v zahraničí běžně, u nás to ještě není zvykem. Ojju je jedna z prvních vlaštovek a přichází pravidelně v nových sezonách s menšími kolekcemi.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Ojju, zlaté lodičky, 1259 Kč, kotníkové boty, 1749 KčFoto: Archiv firmy

Slippsy

A nakonec jedna domácí designovka. Slippsy, bavlněné designové pantofle s protiskluzovou podrážkou, vznikají v Košicích. Malá firmička má sídlo v Praze. Zakladatelé značky se pro výrobu papučí rozhodli proto, že se jim zdály přehlížené. Každý si rád koupí hezké nádobí, ale pantofle ne. A… našli díru na trhu!

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Slippsy, model Old Sailor, 490 Kč, Chocolate Drops, 490 KčFoto: Archiv firmy

Máte vlastní tip na českou značku bot? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám