Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pochoutka k pivu? Místo smažených brambůrek servírujte chlebové placičky ze starších zbytků!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 krajíce chleba
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžíce strouhanky
    1
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička majoránky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Krajíce chleba namočte i s kůrkou do vody, a když jsou úplně měkké, všechnu vodu z nich vymačkejte a vložte je do mísy. Přidejte česnek, sůl, pepř, kmín a majoránku (případně i cokoliv navíc) a vše smíchejte dohromady. Pokud hmota nebude držet pohromadě, přidejte trochu strouhanky.

02.

Na pánvi nebo ve fritéze rozpalte olej, z těsta vytvarujte placičky a ty na něm osmažte dozlatova.

Nevíte si rady i s dalšími zbytky v kuchyni? Mrkněte na 3 recepty jak využít zbylé vařené brambory.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie837,5 kJ
Bílkoviny10,6 g
Tuky5,46 g
Sacharidy26,64 g
Sůl3,82 g
SAFA1,64 g
Vláknina1,73 g
Cukry1,92 g
Související témata:

Načítám