Hlavní obsah

Jak využít vařené brambory: 3 recepty ze zbytků

Foto: Jakub Jurdič

Ze zbytků snadno uvaříte úplně nová jídlaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Znáte ty jídelny, kdy je jeden den rýže jako příloha a druhý den se nápadně rozvařená objeví v polévce? Zpracovávejte zbytky s nápadem a uvidíte, že nejen ušetříte, ale i vytvoříte úplně nová jídla, která jsou navíc tak dobrá, že nejspíš začnete těch příloh vařit rovnou víc cíleně. Dnes se zaměříme na zbytky brambor.

Článek

Gnocchi, placičky, krokety... Inspirace na využití zbylých vařených brambor nebo kaše není nikdy dost, proto jsem si na ně dnes speciálně posvítila a sepsala hned 3 recepty, ve kterých je skvěle zužitkujete. Jestli máte vlastní oblíbené jídlo, napište nám ho do diskuze pod článkem!

Nenápadný skvost: bramborová polévka

Krémová polévka je sice nasnadě, ale když připravíte zeleninový základ na tuku vypečeném ze slaniny, dostane úplně jiný rozměr. Náš favorit, který je ze samých obyčejných surovin, ale dohromady tvoří skvělé a velmi dostupné jídlo. Přidat pak můžete další zbytky, ať už zeleninu, pečené maso nebo třeba kysanou smetanu. Podívejte se, jak polévku ze zbylých brambor  vařím já.

Foto: Jakub Jurdič

Polévka, ve které stojí lžíce. A když si odmyslíme tu trochu slaniny, je vlastně samá zelenina!Foto: Jakub Jurdič

Klasika jinak: placky se zelím & kari

Tento veganský recept na bramborové placičky  je příjemně pikantní a plný zdravých ingrediencí. Zázračné červené zelí, zázvor a kari jsou navíc příjemnou alternativou ke klasickým bramborovým plackám s vejci a sýrem.

Foto: Jakub Jurdič

Veganské a bezlepkové, chutné teplé i studené. Placičky prostě nikdy nezklamouFoto: Jakub Jurdič

Zlepší ráno: bramborové vafle

Využijte konečně valový nástavec k toustovači (nebo si prostě upečte lívanečky) a připravte si skvělou snídani na vidličku – slané bramborovo-sýrové vafle. Doplněné o vajíčko vás zasytí na celé dopoledne a příště už nejspíš rovnou uvaříte o něco brambor více, aby vám zase zbylo i na ně.

Foto: Jakub Jurdič

Tuto snídani bychom prosili alespoň jednou týdně a nejlépe s donáškou do posteleFoto: Jakub Jurdič

Teď je řada na vás. Máte také nějaký tip, co se zbylými přílohami?

Reklama

Načítám