Hlavní obsah

Chloupky kdysi a teď

Není to tak dávno, co si ženy musely vybrat: buď budou při odstraňování chloupků sykat bolestí, nebo si z holení udělají téměř denní rituál. Nevýhody všech způsobů depilace odstranilo až IPL ošetření.

Článek

Harper´s Bazaar, jaro 1915. A žena v přiléhavých šatech bez rukávů se zdviženou paží a… oholeným podpažím! Tenhle inzerát, který revolučně oznamoval, že kombinace letních šatů a moderního tance, myšleno jazzu, si prostě žádá oholené podpaží, způsobil parádní poprask. Do té doby ochlupení nikdo moc neřešil, respektive ho všichni schovávali pod rukávy a dlouhé sukně. S inzerovaným depilačním práškem to asi příliš nedopadlo, nicméně nový módní trend byl na světě. V roce 1922 se poprvé objevuje dámská žiletka, o osmnáct let později první dámský elektrický holicí strojek. Šedesátá léta, která se nesla ve znamení minisukní, pak přinesla voskové pásky.

Epilátor bolí, žiletka nefunguje

Ženské kosmetické stolky později zaplnil také epilátor a rozdělil tak ženy na dva tábory: na ty, které raději obětují pohodlí a několikrát týdně vezmou do ruky žiletku coby menší a bezbolestné zlo, a na ty, které raději trpí a jednou za pár týdnů „pohladí“ nohy epilátorem nebo voskem. Kosmetický průmysl pak pokračoval ve hledání zázraku, který by a) nebolel, b) zaručil své uživatelce dlouhodobější výsledek. Nakonec ho našel: a sice v podobě IPL ošetření, které se od roku 1997 provádělo v kosmetických salonech.

Doma, bezbolestně, rychle

První model pro domácí použití přinesla po čtrnácti letech náročného vývoje a testování společnost Philips. A tak přišla na svět Lumea. Ženy jí poměrně rychle propadly a nyní ji používá více než 1,5 milionů Evropanek.

Použití je velmi jednoduché. Zvolíte nástavec pro oblast, kterou chcete ošetřit. Inteligentní senzor SmartSkin vám sám doporučí nastavení podle typu pokožky, můžete si jej ale nastavit i sama manuálně, například pokud jste majitelkou citlivé pokožky. Poté už jen přitisknete Lumea k pokožce a pomalu ji posouváte po ošetřované oblasti. Lumea pomocí světelných pulzů vysílá ke kořínkům chloupků teplo, které způsobuje, že chloupek přirozeně přechází do takzvané klidové fáze. Ošetření je bezbolestné, bezpečné a poměrně rychlé.

Nová Philips Lumea nabízí čtyři nástavce pro různé části těla. Ošetření je tak ještě efektivnější

Nejnovější model, Philips Lumea, přinesl kromě luxusního designu i rekordní dobu ošetření – například obě lýtka s ním majitelka ošetří za pouhých 8,5 minuty. Po pouhých třech ošetřeních v rozmezí dvou týdnů se můžete těšit až na 92% redukci chloupků! Po čtyřech ošetřeních v dvoutýdenním intervalu to chloupky vzdají a pak už stačí použít Philips Lumea jednou za šest až osm týdnů.

Nová Philips Lumea přináší také Lumea aplikaci pro chytré telefony, která provází IPL ošetřením krok za krokem. Philips navíc svému produktu tak důvěřuje, že na něj až do konce června poskytuje 90denní záruku vrácení peněz.

Užívejte si až 8 týdnů bez chloupků – jako Jitka Schneiderová

Philips Lumea

Reklama

Načítám