Hlavní obsah

Chodúr zpíval pro charitu

Foto: Thinkstock

Martin Chodúr zazpíval na výstavě hračekFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První Česko-Slovenská SuperStar Martin Chodúr se dal na charitu. Bez nároku na honorář v pondělí zazpíval návštěvníkům prodejní výstavy textilních hraček. Ty pocházejí z dílny výtvarnic Olgy Černohorské a Ivany Kárníkové a každý rok pomáhají nespočtu handicapovaných dětí žít plnohodnotnějším životem.

Článek

„Myšlenka pořádání výstav textilních hraček nás napadla zhruba před 18 lety,“ popisuje pořadatelka výstavy a jedna z vystavujících výtvarnic Olga Černohorská, „tehdy jsme pořádali divadelní představení, která navštěvovaly zejména handicapované děti a při kterých jsme používali různé oblíbené rekvizity. Právě podle nich vznikaly později hračky, které rozvíjí motoriku a smyslové vnímání nejen dětí s postižením, ale i těch zdravých.“

Na výstavě, která je uspořádána v malebných prostorách nedaleko Pražského hradu (Dražického náměstí 10), je k vidění a ke koupi nespočet látkových kapsářů, ručně šitých hraček, metrů, polštářů či her. „Opravdovým letošním hitem je bludiště pro nevidomé,“ popisuje Olga Černohorská, „úkolem hráčů je prostrkat kuličku látkovými rourami až do cíle, přičemž jednotlivé cesty jsou navzájem propleteny. Je to velká legrace!“ Mě zase zaujalo velké Člověče, nezlob se, jehož figurky měří 8 cm!

Foto: Michal Snížek

Hračky jsou vystaveny nedaleko Pražského hraduFoto: Michal Snížek

Výstavu přijel podpořit původem ostravský zpěvák Martin Chodúr.V nabitém sále plném nadšených fanynek a fanoušků zazpíval několik písniček ze svého nového alba Let´s celebrate. „Většina z 11 skladeb na mém novém CD je autorských,“ představuje prý obstojně prodávanou novinku Martin, „mé písně jsou většinou o tom, co se skutečně stalo. Ovšem často si v nich i vymýšlím, aby to nebylo tak nápadně okaté...“

A proč vlastně souhlasil s tím, že zcela zdarma podpoří handicapované děti? „Charita je skvělá věc – tím, že umělec přijde a zazpívá pár písniček, může přeci pomoci spoustě lidem.“ Výstavu hraček přijede podpořit i jeho kolega z Česko-Slovenské SuperStar Miro Šmajda. Jeho koncert byl kvůli nepříjemné autohavárii přesunut už na tento čtvrtek – a pozor, začíná se v 15 hodin!

Část výtěžku z akce poputuje na realizaci divadelního představení Kominíček štěstí, které je určeno právě dětem s handicapem – na jejich tvářích vykouzlí milé úsměvy a navíc pomůže s rozvojem jejich smyslů, vnímání a chování.

Vystavované hračky pro postižené, ale i zdravé děti jsou opravdu krásné – rozhodně si tento milý zážitek nenechte ujít a zajděte s celou rodinou při návštěvě Prahy i na adresu Dražického náměstí 10 – dokud je čas! Končí se už 24. srpna. Více na www.anahata.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám