Hlavní obsah

Vaříme s chřestem: Skvělé recepty s bílým i zeleným chřestem

Foto: YARUNIV Studio, Shutterstock.com

Foto: YARUNIV Studio, Shutterstock.com

Pokud milujete chřest jako my, pak jste tu správně! Připravili jsme pro vás dokonalé recepty s bílým i zeleným chřestem a přidáváme i fígle, které vám poradí, jak tuto lahodnou plodinu koupit a připravit.

Článek

V jarní kulinářské sezoně nemůže chybět chřest. Jeho milovníci jistě mají první pochoutku s ním za sebou, anebo se na ní zrovna chystají. A my pro vás připravili recepty, ve kterých hlavní roli hraje právě chřest, ten bílý i zelený. Jaký máte raději vy?

Polévka s chřestem: Lahodnější jste nejedli

Pokud máte rádi syté polévky, určitě do svého receptáře přidejte i chřestové. Garantujeme vám, že budou chutnat celé rodině.

Salát s chřestem: Rychlovka, která chutná

Kdo má rád odlehčenou stravu, pak by měl zkusit i salát s chřestem. Tahle jarní plodina vám bude chutnat jak bramborovém salátu, tak i v caesaru.

Recepty s bílým chřestem

Bílým chřestem to celé začíná. Ten, kdo se těší na chřestovou sezonu, to zajisté ví moc dobře. Ale možná vám chybí inspirace, co z bílého chřestu připravit... Už nehledejte, naše recepty s bílým chřestem jsou vynikající.

Recepty se zeleným chřestem

Máte raději zelený chřest? Pak jsou tyto recepty, které jsme pro vás vybrali, přesně pro vás. Vyzkoušejte chřest s vepřovým masem i kuřecím, nebo v lahodném rizotu.

Grilovaný chřest

Pro milovníky grilovaček tu máme dva recepty, jak připravit dobrotu zvanou chřest. A uvidíte, že si nikdo ani nevzpomene na maso.

Triky: Jak vybrat chřest?

Chtěli byste si koupit zelený chřest? Pak zjistěte, jak má správně zralý chřest vypadat. A poradíme, i jak z něho udělat během chvilky dokonalou přílohu.

Jakým receptem začnete vy? A pokud byste měli chuť na další jarní recepty, nahlédněte do článků Jarní salát z nových brambor  nebo Nádivka 4x jinak: Klasická s uzeným masem i jako muffiny.

Reklama