Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Hledáte jednoduchý tip na grilování, který ovšem na veškeré osazenstvo dokonale zapůsobí? Podávejte cibule pečené v alobalu. S balsamikem!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 6 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupané cibule nakrojte do kříže, ale úplně nedořízněte. Položte je na dostatečně velký čtvereček alobalu (raději dvojitý) a trochu rozevřete, osolte, opepřete, přidejte bylinky a zakapejte olejem a octem. Pořádně zabalte a pečte na grilu alespoň půl hodiny, dokud nejsou balíčky s cibulí při zmáčknutí měkké.

Cibule je malý zázrak. Co všechno dokáže? 

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie427,76 kJ
Bílkoviny1,31 g
Tuky7,02 g
Sacharidy8,56 g
Sůl2,05 g
SAFA1,07 g
Vláknina1,81 g
Cukry4,96 g
Související témata:

Načítám