Hlavní obsah
3,8
(19)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Křupavý tip k televizi? Naservírujte sobě, partnerovi i návštěvě cibulové kroužky. V pivním těstíčku!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na kroužky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek světlého piva
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 3 ks cibule
  • 150 ml oleje
Na hořčičný dip
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Z mouky, piva, lžičky soli (nasládlé cibuli slanější chuť prospěje), čerstvě mletého pepře, papriky a česneku ušlehejte hladké těstíčko, které nechte alespoň 15 minut odstát. Cibule oloupejte, nakrájejte na kolečka a rozdělte na jednotlivé kroužky (střed a okrojky použijte třeba jako základ francouzské cibulačky nebo karamelizovaného cibulového reliše).

02.

Pomocí dvou vidliček postupně obalujte v těstíčku, nechte ho trochu okapat a smažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk, a podávejte s dipem z majonézy, zakysané smetany a hořčice ochucené troškou soli a pepře.

Načítám