Hlavní obsah

Cibulový koláč se čtyřmi druhy sýru

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Cibule i česnek patří mezi stálice v hitparádě nejoblíbenějších surovin do večeří nebo pomazánek. Nenechávejte domácí cibuli ležet ladem ani vy a vyzkoušejte cibulový koláč se čtyřmi druhy sýru.

Ingredience pro:
1 koláč
  • 250 g listového těsta
  • 5 žlutých cibulí
  • 100 ml smetany ke šlehání 30%
  • 3 vejce
  • pepř
  • sůl
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 50 g sýru eidam
  • 50 g nivy
  • 50 g parmezánu
  • 200 g mozzarelly
Článek

Postup

Krok 1: Formu na koláč vystelte rozváleným listovým těstem.

Krok 2: Cibuli nakrájejte na kroužky, oddělte je od sebe a v pánvi je nechte na oleji zesklovatět (ale ne zhnědnout). Cibulku pak rozprostřete na základ z listového těsta ve formě. Dochuťte solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.

Krok 3: V hrníčku rozšlehejte vejce, přidejte k nim smetanu a zalijte jimi celý koláč. Ten pak pomyslně rozdělte na čtvrtiny a každou posypte jiným druhem nastrouhaného sýru. Vložte do trouby a pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut. Je vynikající, opravdu!

Jestli jste milovníci cibule, koukněte na další recepty.

ynezorPumanzeSaNyknalC