Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cibule i česnek patří mezi stálice v hitparádě nejoblíbenějších surovin do večeří nebo pomazánek. Nenechávejte domácí cibuli ležet ladem ani vy a vyzkoušejte cibulový koláč se čtyřmi druhy sýru.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 250 g listového těsta
  • 5 ks cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 3 ks vejce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 50 g sýru eidam
  • 50 g sýru s modrou plísní
  • 50 g parmazánu
  • 200 g mozzarelly
Článek

Postup

01.

Formu na koláč vystelte rozváleným listovým těstem.

02.

Cibuli nakrájejte na kroužky, oddělte je od sebe a v pánvi je nechte na oleji zesklovatět (ale ne zhnědnout). Cibulku pak rozprostřete na základ z listového těsta ve formě. Dochuťte solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.

03.

V hrníčku rozšlehejte vejce, přidejte k nim smetanu a zalijte jimi celý koláč. Ten pak pomyslně rozdělte na čtvrtiny a každou posypte jiným druhem nastrouhaného sýru. Vložte do trouby a pečte při 180 stupních Celsia asi 40 minut. Je vynikající, opravdu!

Jestli jste milovníci cibule, koukněte na další recepty.

Reklama

Související témata:

Načítám