Hlavní obsah

Co je nej trendem podzimní sezony? Kůže!

Foto: Marie Bartošová

Máte už ve svém šatníku nějaký kožený kousek?Foto: Marie Bartošová

Reklama

Kdyby se vyhlašovala cena za „materiál sezony“, na prvním místě by se určitě umístila kůže. Ano, žádná novinka to není, ale k některým módním stálicím se vyplatí vracet. Kůže má navíc spoustu podob.

Článek

Kožené oblečení patří k nesmrtelným kouskům, se kterým nikdy neuděláte chybu. Přesto jsou ale sezony, kdy je tento materiál vidět více, než kdy jindy. A tím je právě letošní podzim/zima. Jak kůži zapojit do vašeho šatníku? Názornou ukázku si pro vás připravila stylistka Kristýna Bolková. Vyzkoušela čtenářka Denisa.

Zaměřeno na kalhoty

Investice do kožených kalhot se vám vyplatí. Nejen že nevycházejí z módy, ale navíc je unosíte na různé příležitosti. „Určitě si je neschovávejte jen na večer, když kožené kalhoty zkombinujete s klasickým tričkem a sáčkem, máte super ležérní model na běžné denní nošení,“ říká stylistka Kristýna. Ta přes triko ještě přidala rozepnutou džínovou košili, náhrdelník, Denise dala do ruky psaníčko s nýty a celek doladila botami na podpatku.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džínová košile (KappAhl, 499 Kč), sako (KappAhl, 1299 Kč), kožené kalhoty (H&M, 4499 Kč), boty (Tally Weijl, 949 Kč), psaníčko (Zara, 699 Kč), triko (Reserved, 499 Kč), náhrdelník (Vero Moda, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

Bundička jako „must have“

Naprostou klasikou, ve které můžete proběhat celý podzim, je kožená bundička. Pokud vás nebere klasický černý křivák, dejte přednost bundičce v jemnější barvě, kterou si vyzkoušela Denisa. Nosit ji můžete například s barevnými kalhotami (stylistka vybrala červené) a světlým svetříkem. Kožená je také kabelka.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Tally Weijl, 799 Kč), svetr (Tally Weijl, 699 Kč), balerínky (F&F, ve slevě za 143 Kč), kožená bunda (Mango, 2399 Kč), kožená kabelka (KappAhl, 2099 Kč), náramek (KappAhl, 198 Kč), prsten (Topshop, 285 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Třásně na kabelce jsou zajímavým detailemFoto: Marie Bartošová

Svůdná mini

Spojení kůže a minisukně má odzbrojující schopnost. Dejte si jen pozor na to, čím tento svůdný kousek doplníte. Nechcete-li působit přehnaně vyzývavě až lacině, vyhněte se výstřihům. Výborně sukně vypadá třeba s jednoduchou bílou košilí a náhrdelníkem. Obojí můžete doplnit svetříkem nebo přehozeným kabátkem. Zajímavým detailem je také kabelka s třásněmi.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (H&M, 399 Kč), kožená sukně (Promod, 1799 Kč), svetr (Promod, 999 Kč), náhrdelník (Vero Moda, 549 Kč), boty (Baťa, 1799 Kč), kabelka (F&F, 649 Kč)Foto: Marie Bartošová

„Drsňácká“ vesta

A teď jedna trendová libůstka – kožená vesta. Na podzim se stane vaším nejvěrnějším společníkem, modelům totiž dodá potřebný říz. Stylistka Kristýna vestu spojila s jednoduchým bílým trikem a vtipnými, „pyžamovými“ kalhotami, které jsou poslední dobou hitem. Stejně tak ji ale můžete přehodit přes šaty, které chcete trochu „shodit“ a odlehčit.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (F&F, 529 Kč), náramek (Promod, 249 Kč), triko (Tally Weijl, 219 Kč), vesta (H&M, 3999 Kč), boty (F&F, 449 Kč), náušnice (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Koženou vestu užijete k různým outfitůmFoto: Marie Bartošová

Styling: Kristýna Bolková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Který model byste s chutí zař adily do vašeho šatníku? Napište nám!

Reklama

Načítám