Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Lákají vás nové kombinace? Tak to máme recept právě pro vás. Čočka je výborná nejen s uzeným, ale i dušená s vínem a s mašličkami.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g hnědé čočky
  • 2 dl bílého vína
    12
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Čočku namočte na 3–4 hodiny do studené vody. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a obojí orestujte na rozehřátém oleji.

02.

 Vmíchejte scezenou namočenou čočku a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Poté přidejte rajčatový protlak, promíchejte a orestujte, zalijte vývarem, osolte a zvolna vařte, až čočka změkne. 

03.

Směs promíchejte s těstovinami uvařenými na skus a podávejte posypané pažitkou.

Načítám