Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: larik_malasha, Shutterstock.com

Foto: larik_malasha, Shutterstock.com

Aktualizováno

Jestli znáte klasickou čočku jen z polévky a nakyselo, je na čase to změnit! Připravte si tenhle skvělý salát s dýní a medovou zálivkou.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g čočky
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžička saturejky
  • 200 g dýně
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky bylinkové soli
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Čočku uvařte s bobkovým listem a saturejkou doměkka. Mezitím nakrájejte na kousky dýni, lehce osolte bylinkovou solí a zakápněte olivovým olejem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 15 minut skoro doměkka.

02.

Med promíchejte s vinným octem a dvěma lžícemi olivového oleje tak, aby vznikla hladká emulze. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, můžete přidat i trochu chia semínek.

03.

Uvařenou čočku sceďte, odstraňte bobkový list a smíchejte s upečenou dýní a zálivkou. Ihned podávejte.

Láká vás tahle netradiční kombinace chutí?

Reklama

Související témata:

Načítám