Hlavní obsah

Čočkový salát s dýní a medem

Hodnocení:
(0)
Foto: larik_malasha, Shutterstock.com
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jestli znáte klasickou čočku jen z polévky a nakyselo, je na čase to změnit! Připravte si tenhle skvělý salát s dýní a medovou zálivkou.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g čočky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička saturejky
  • 200 g dýně hokkaido
  • olivový olej
  • bylinková sůl
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

Krok 1: Čočku uvařte s bobkovým listem a saturejkou doměkka. Mezitím nakrájejte na kousky dýni, lehce osolte bylinkovou solí a zakápněte olivovým olejem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 15 minut skoro doměkka.

Krok 2: Med promíchejte s vinným octem a dvěma lžícemi olivového oleje tak, aby vznikla hladká emulze. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, můžete přidat i trochu chia semínek.

Krok 3: Uvařenou čočku sceďte, odstraňte bobkový list a smíchejte s upečenou dýní a zálivkou. Ihned podávejte.

Láká vás tahle netradiční kombinace chutí?

ynezorPumanzeSaNyknalC