Hlavní obsah
4,6
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dopřejete si občas nějaký trochu hříšný pokrm? Oslňte v kuchyni čočkovým salátem s uzeným masem!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g černé čočky
  • 1 lžička soli
  • 300 g uzené krkovice
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 hrnek cherry rajčat
  • 1 hrnek čerstvé rukoly
Článek

Postup

01.

Čočku (nejlépe předem namočenou) uvařte v osolené vodě doměkka a poté sceďte.

02.

Mezitím si na troše oleje opečte kostičky uzeného, přidejte proužky cibule a ještě chvíli restujte. Vmíchejte na plátky nakrájený česnek, nechte ho rozvonět a obsah pánve přidejte k uvařené čočce. Ochuťte balzamikem, čerstvě mletým pepřem a hořčicí. Vmíchejte pokrájená rajčátka a rukolu, podle chuti dosolte a podávejte teplé nebo studené.

Související témata:

Načítám