Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Ani nedostatek času neznamená, že se musíte s jídlem odbýt! Luxusní večeři v podobě čočkovo-dýňového pyré máte do půl hodiny na stole.

40 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 ks dýně
  • 80 g červené čočky
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1 lžička soli
Pesto
  • 20 g vlašských ořechů
    8
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • 5 lístků čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
K podávání
  • 1 balení marinovaného tofu
    6
  • 1 lžíce oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Nejprve si připravte pesto: česnek a ořechy nakrájejte nadrobno a v hmoždíři nebo nožem na prkénku utřete se solí a tymiánem. Promíchejte se 2 lžícemi oleje.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidejte kostičky dýně, červenou čočku, římský kmín a skořici a promíchejte. Osolte a zalijte vodou tak, aby byly ingredience ponořené. Za občasného míchání vařte pod poklicí doměkka. Je-li třeba, podlijte trochou vody, aby se čočka nepřipálila.

03.

Když je dýně i čočka měkká, rozmixujte směs tyčovým mixérem dohladka.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

04.

Tofu našikmo překrojte a opečte na pánvi potřené olejem. Na talíř naservírujte pyré, navrch poskládejte tofu a přelijte pestem.

Související témata:

Načítám