Hlavní obsah

Čokoládová tartaletka

Hodnocení:
(0)
Foto: MILKPARADE
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Chcete upéct něco dobrého, ale už vám došly nápady? Vyzkoušejte dnešní úchvatnou čokoládovou tartaletku!

Ingredience pro:
10 kusů
Na těsto
  • 70 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 2 žloutky
  • 210 g hladké mouky
  • citronová kůra
  • 1 špetka soli
  • mletá vanilka
Na náplň
  • 200 g hořké čokolády 65%
  • 400 g smetany ke šlehání 30%
  • 30 g medu
  • 50 g másla
  • likér
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvého ovoce
Článek

Postup

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujte kompaktní hmotu a nechte ji 30 minut vychladit. Poté jí vyložte formičky na koláčky nebo muffiny a těsto upečte při 180 °C dozlatova.

Krok 2: Smetanu přiveďte k varu, vmíchejte máslo a med. Stáhněte z plotny, přisypte čokoládu nasekanou nadrobno a likér podle chuti a směs vymíchejte do hladkého, tekutého krému.

Krok 3: Upečené těsto vyklopte z formiček, naplňte teplou náplní a nechte vychladit. Podávejte se lžicí zakysané smetany a trochou čerstvého ovoce.

Nebo máte radši karamelové tartaletky?

ynezorPumanzeSaNyknalC