Hlavní obsah
3,3
(4)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Ovoce s tvarohem či mascarpone jsou samy o sobě výbornou kombinací, která umí vytvořit luxusní dezert. Když si dáte tu práci ještě s detaily, jako je lehký sušenkový korpus či piškoty, vyjde vám z toho dobrota.

25 min.
Příprava
25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 koláčků
  • 320 g karamelových sušenek
  • 120 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 300 g mascarpone
  • 80 g moučkového cukru
  • 200 g arašídového másla
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání
  • 1 čokoládová poleva
  • ovoce
  • čerstvá máta
Článek

Postup

01.

Sušenky důkladně rozdrťte a promíchejte je s medem a změklým máslem. Touto hmotou pak vyskládejte dno formiček na koláčky.

02.

Na krém ušlehejte mascarpone, cukr a arašídové máslo. Nakonec do krému vmíchejte ušlehanou smetanu. Krém naneste na korpusy a nechte tuhnout aspoň 4 hodiny v lednici. Před podáváním koláčky přelejte ještě čokoládovou polevou. Ozdobte ovocem podle chuti a lístky čerstvé máty.

Reklama

Související témata: