Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Ovoce s tvarohem či mascarpone jsou samy o sobě výbornou kombinací, která umí vytvořit luxusní dezert. Když si dáte tu práci ještě s detaily, jako je lehký sušenkový korpus či piškoty, vyjde vám z toho skvělá dobrota.

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 koláčků
  • 320 g karamelových sušenek
    1
  • 120 g másla
    7
  • 4 lžíce medu
  • 300 g mascarpone
    7
  • 80 g cukru moučka
  • 200 g arašídového másla
    5
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 ks čokoládové polevy
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • 1 hrst čerstvé máty
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sušenky důkladně rozdrťte a promíchejte je s medem a změklým máslem. Touto hmotou pak vyskládejte dno formiček na koláčky.

02.

Na krém ušlehejte mascarpone, cukr a arašídové máslo. Nakonec do krému vmíchejte ušlehanou smetanu. Krém naneste na korpusy a nechte tuhnout aspoň 4 hodiny v lednici. Před podáváním koláčky přelejte ještě čokoládovou polevou. Ozdobte ovocem podle chuti a lístky čerstvé máty.

Příliš vás karamelové koláčky nezaujali? Máte radši lehké a ovocné moučníky? Připravte si tartaletky s citronovým krémem a sněhovými pusinkami.

Související témata:

Načítám