Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 150 stupňů Celsia. Z bílků vyšlehejte sníh, do kterého postupně přidejte cukr, žloutky a prosáté kakao a polohrubou mouku. Formu vyložte pečicím papírem, který potřete olejem. Těsto nalijte do formy, vložte do trouby a pečte asi 25–30 minut.
02.
Mezitím si připravte krém. Polovinu mléka dejte ohřát na plotnu, nalámejte do něj 50 g čokolády na vaření a podle chuti cukr. Druhou polovinu mléka nalijte do hrníčku a rozmíchejte v něm čokoládový pudink. Když mléko vře, přilejte obsah hrníčku a uvařte klasický pudink. Hotový pudink nechte vychladnout. Ve vysoké míse ušlehejte máslo a postupně do něj přidejte vychladlý pudink a vanilkový cukr.
03.
Rozřízněte korpus, spodní část potřete krémem a druhou polovinou korpusu zpět přiklopte. Dort pomažte krémem i ze stran. Celý dort polijte rozehřátou tabulkou čokolády na vaření. Ze stran můžete do poloviny nanést rozemleté ořechy. Vrch dortu ozdobte hoblinkami čokolády a zbytkem krému. Dobrou chuť :-)!