Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Pro zobrazení celého dortu rozklikněte fotografii. Foto: Greta Blumajerová

Čokoláda je známá zejména tím, že není zrovna nejdietnější, zato ale perfektně uklidňuje nervy a těší srdce každého, kdo má rád sladké. Tak neváhejte a vrhněte se s námi na čokoladový dort.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
Těsto
  • 7 ks vejce
  • 7 lžic cukru krupice
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce oleje
Krém
  • 250 g másla
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 ks čokoládového pudinkového prášku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 ml mléka
  • 150 g čokolády na vaření
Na ozdobu
  • 2 lžíce ořechů
  • 70 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 150 stupňů Celsia. Z bílků vyšlehejte sníh, do kterého postupně přidejte cukr, žloutky a prosáté kakao a polohrubou mouku. Formu vyložte pečicím papírem, který potřete olejem. Těsto nalijte do formy, vložte do trouby a pečte asi 25–30 minut.

02.

Mezitím si připravte krém. Polovinu mléka dejte ohřát na plotnu, nalámejte do něj 50 g čokolády na vaření a podle chuti cukr. Druhou polovinu mléka nalijte do hrníčku a rozmíchejte v něm čokoládový pudink. Když mléko vře, přilejte obsah hrníčku a uvařte klasický pudink. Hotový pudink nechte vychladnout. Ve vysoké míse ušlehejte máslo a postupně do něj přidejte vychladlý pudink a vanilkový cukr.

03.

Rozřízněte korpus, spodní část potřete krémem a druhou polovinou korpusu zpět přiklopte. Dort pomažte krémem i ze stran. Celý dort polijte rozehřátou tabulkou čokolády na vaření. Ze stran můžete do poloviny nanést rozemleté ořechy. Vrch dortu ozdobte hoblinkami čokolády a zbytkem krému. Dobrou chuť :-)!

Související témata:

Načítám