Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zbylo vám doma několik krajíčků staršího chleba? Kam s nimi? Do koše? Ne! Rozpalte plotny, opečte je a přichystejte k nim vynikající směs na topinky s cuketou a oreganem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks topinek
    1
  • 1 ks cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 2 lžíce oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cuketu omyjte, nastrouhejte ji i se slupkou nahrubo, posolte a nechte vypotit. Tekutinu pak slijte, do základu přidejte pepř, oregano a prolisovaný česnek.

02.

Vše pak přesuňte do rozpálené pánve a na kapce oleje asi 15 minut opékejte. Nakonec cuketovou směs mažte na suché opečené topinky.

Související témata:

Načítám