Hlavní obsah
3,2
(5)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jste milovníky zdravé kuchyně? Tak právě pro vás jsme přichystali velice nezvyklé cuketové špagety s úžasnou omáčkou. Hodí se sice spíše jako předkrm, při větším množství však snadno nahradí hlavní chod, obzvlášť pak v parných letních dnech.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cukety
  • 2 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 100 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Nejprve nakrájejte do mísy normální i sušená rajčata na kostičky, přidejte česnek a cibuli – oboje pokrájené najemno a ponorným mixérem směs důkladně rozmixujte. Přidejte sůl, pepř, bazalku (pár lístků si nechte na ozdobu), chilli papričku a opět rozmixujte.

02.

Cuketu oloupejte, dejte ji do spiralizéru a krouživými pohyby tvořte špagety. Pokud tuto pomůcku nemáte, vezměte si ostrý nůž a cuketu nakrájejte podélně na co nejužší kousky. Pak už podávejte jako klasické špagety. Cuketu naaranžujte na talíř, přelejte omáčkou, posypte hoblinkami parmezánu a dozdobte čerstvou bazalkou.

K cuketovým špagetám můžete připravit také rukolové pesto.

Související témata:

Načítám