Hlavní obsah

Dárek, který vykvete aneb Chcete slunečnici i vy?

Video: Jan Čapek

 

Reklama

Vyrobte pozornost pro maminku a společně se těšte, až za pár týdnů z papírové kytičky v květináči vyroste opravdová slunečnice! Zaradujete se podruhé.

Článek

Semínka pro své vyklíčení potřebují speciální mikroklima a živiny. To vše jim poskytne „hnízdečko“, které vyrobíte jednoduše z papírové hmoty. Nebojte se, že si tím odrovnáte mixér. Zkoušeli jsme to s různými přístroji a voda s papírem se dá rychle a snadno umýt.

Přizvěte děti, bude je to bavit. Jen dohlédněte na řádné vysoušení v průběhu natlačování jednotlivých vrstev papírové hmoty do formiček. Pokud byste nevyždímali všechnu vodu, obsah by přes noc začal hnít. K postupnému vysoušení se nám nejvíce osvědčil nový hadřík na nádobí.

Kromě slunečnic můžete do každé semínkové kytičky přidat ještě další, menší rostlinky. My jsme použili afrikány, protože ladí barevně a budou slunečnici dělat pěkné zázemí.

Rada pro obdarované: papírové květinky dejte do květináče, lehce zasypte hlínou, pravidelně zalévejte a... čekejte. Po týdnu na vás vykoukne zelený klíček a v závislosti na intenzitě sluníčka se zhruba do měsíce můžete těšit na malou slunečnici.

Podobně roztomilým dárkem může být i filcová miska na ovoce nebo srdíčko z bavlnky.

Reklama

Načítám