Hlavní obsah

5 triků, které opticky prodlouží nohy!

Foto: isifa

Opticky delší nohy? Hračka. Stačí dodržovat několik módních zásadFoto: isifa

Reklama

Zatímco na povoleném bříšku nebo kilech navíc můžete zapracovat, délka nohou je něco, s čím asi nehnete. Nemá smysl se zoufale pídit po detailech drastických metod jejich prodlužování, které podstupují některé centimetrů chtivé Číňanky, pomoci si můžete i správným oblečením a samozřejmě podpatky. Nohy protáhnou sice jen opticky, ale zato bezbolestně.

Článek

Pokud máte celkově malou postavu, určitě si nenechte ujít článek, ve kterém jsme oblékali módní hvězdu Magdalenu. Následující tipy oproti tomu využijí i dámy, které s výškou problémy nemají a spokojí se s tím, že budou jejich nohy alespoň zdánlivě delší. Co všechno vám může pomoci, a čeho se naopak vyvarovat?

Podpatky jsou základ

První bod asi nikoho nepřekvapí, pokud chcete, aby vaše nohy vypadaly nebezpečně dlouhé, musí jít pohodlnost stranou. Bez podpatků se neobejdete. Nejlépe vám samozřejmě poslouží jehly, tenčí podpatky vás opticky protáhnou více než ty široké.

Foto: isifa

Zásobujte se sukněmi v délce nad kolena a posuňte je kousek nad pasFoto: isifa

„Lepší jsou potom otevřené boty, ideálním obutím jsou třeba lodičky, když je navíc vyberete v tělovém odstínu, získáte další body k dobru,“ říká stylistka Lenka Machková. Tělové lodičky totiž více „splývají“ s vašima nohama a ty se zase zdají o něco delší. Boty by také neměly být úplně kulaté, lehká špička je vhodnější. „Vyhýbejte se naopak těm, které mají pásek přes nárt nebo směrem nahoru šněrování, ty vám nohy naopak zkrátí,“ dodává stylistka. Nevhodné jsou také placky – než byste obuly balerínky, vyberte si raději boty alespoň na malém klínku nebo platformě.

Foto: isifa

Monochrom funguje! Stejný odstín kalhot a bot vás opticky protáhneFoto: isifa

Sladění v tomto případě pomáhá

Vyrážíte s černými nebo barevnými punčocháči na nohou? Nezapomeňte, že tady s fíglem tělových lodiček neuspějete. Myslíte-li to proto s prodloužením nohou vážně, slaďte v podobném tónu punčocháče (případně kalhoty) a boty. Samozřejmě, že si nemusíte k barevným kalhotám nebo punčocháčům dokupovat stejně barevnou obuv (to byste se zřejmě nedoplatily), ale když je to možné, držte se podobných odstínů. Monochromatický look zkrátka funguje!

Dávejte přednost sukním

Sukně a šaty budou nohám lichotit mnohem více než kalhoty. Na jaře a v létě by se proto měly stát nedílnou součástí vašeho šatníku. Čím větší část vašich nohou totiž ukážete, tím lépe. „Pokud na to máte nohy, určitě si oblečte mini. Vhodná je nicméně jakákoli délka nad kolena,“ říká stylistka. Vyhněte se naopak sukním, jejichž lemy zasahují těsně pod kolena nebo do půli lýtek. Délka až na zem je povolená, bonus je rozparek. Ultra lichotivé jsou krátké sukně do pasu nebo pouzdrové sukně nad kolena.

Foto: isifa

U sukní platí jednoduché pravidlo – čím větší kus nohou ukážete, tím lépeFoto: isifa

Pozor na pas!

Zabodujete i s krátkými šortkami, kalhoty naopak nechte dlouhé, délka ke kotníkům je sice trendy, ale nohám zrovna nepřidá. Důležité je především umístění pasu. „Tabu jsou bokovky, které uškodí i jinak normálně dlouhým nohám,“ varuje stylistka Lenka. Ideální je klasický pas, případně i ten o něco vyšší. Oblečení s vyloženě vysokým pasem prospěje vašim nohám, ale musíte počítat s tím, že je to na úkor trupu. Pro malé postavy je proto vhodnější zlatý střed.

U kalhot byste neměly mít výraznější boční kapsy, sklady, ohrnutí nebo stáhnutí u kotníků, jednoduché linie vám budou svědčit více. Osvědčené jsou i vertikální pruhy. Pokud máte ukázkové nohy, nebojte se na ně ještě více upozornit úzkým střihem.

Foto: isifa

Sukně do pasu, zastrčený top a podpatky, tahle silná trojka udělá s délkou vašich nohou zázrakyFoto: isifa

Vyhněte se příliš dlouhým vrškům

Ačkoli zde řešíme délku nohou, roli hrají samozřejmě i zvolené topy. Můžete si vybrat sebevhodnější sukně nebo kalhoty, jakmile je ale doplníte příliš dlouhým vrškem, veškerou snahu zazdíte. Nejvýhodnější je ukázat pas, takže pokud nemáte s postavou nějaké větší problémy, zastrkávejte vršky dovnitř. Vršek by neměl být příliš dlouhý, naopak můžete vyzkoušet i ty zkrácené.

Vsaďte na ty správné triky, a uvidíte, že z vašich nohou okolí nespustí oči!

Reklama

Související témata:

Načítám