Hlavní obsah
3,6
(35)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hledáte inspiraci na nedělní zákusek ke kávě? Pojďte si s námi vykouzlit lahodnou děrovanou buchtu s kakaem a rumem.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 120 g másla
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 150 ml mléka
Poleva
  • 180 g másla
  • 4 lžíce rumu
  • 3 lžíce vody
  • 300 g cukru moučka
  • 40 g kakaa
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte vejce s cukrem, změklým máslem, mlékem a olejem. Přimíchejte mouku s práškem do pečiva a těsto rozetřete po plechu s pečicím papírem. Buchtu pečte při 180 stupních asi 25 minut.

02.

Hned, jak ji vyndáte z trouby, do ní udělejte zadním koncem vařečky díry. V kastrůlku rozpusťte máslo a rozmíchejte v něm rum, vodu, cukr a kakao. Když se poleva začne vařit, stáhněte ji z plotny a nechte ji pár minut zchladnout. Poté ji už jenom nalijte na buchtu, nechte vychladit a můžete si pochutnávat!

Další tip na vynikající buchtu máme pro vás zde: Trhací buchta s cukrem a skořicí.

Reklama

Související témata:

Načítám