Hlavní obsah

Desatero skvělého milence: Takhle ho poznáte!

Foto: thinkstock

Jak sedí desatero dokonalého milence světoznámé odbornice na vašeho partnera?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co muž musí umět, aby v posteli absolutně zazářil a všechny ženy na něj s blaženým úsměvem vzpomínaly? Desatero dokonalého milence sestavila světoznámá odbornice! Sedí její popis na vašeho partnera?

Článek

O tom, jak vypadá a co musí umět dobrý milenec, si můžete myslet svoje. Sice existují obecné specifikace mužů s velkým M, kteří umějí zahrát na ženskou notu způsobem, na který se nezapomíná, ale kde kdo by mohl namítnout, že se jedná o subjektivní názory.

Ptáte se, jestli někdo někdy přišel s definicí skvělého milence z odborného pohledu? Ano, Judith Orloff z Los Angeles. Psychiatrička, spisovatelka a specialistka na přeměnu negativních emocí na ty pozitivní. Kde podle ní všechna ta dokonalost začíná?

Základ? Milenecká kompatibilita!

Odbornice poukazuje na chemii mezi milenci, ta je nezbytně důležitá, neboť bez ní vám žádný partner nebude „dost dobrý“. Pak záleží na vůni, hlasu, doteku, líbání a v neposlední řadě i na hygieně. Všechno tohle vám na milenci sedí? Sláva, ale ještě není vyhráno! K dokonalosti, která vám bude sympatická, mu chybí tyto vlastnosti:

Foto: thinkstock

Chce slyšet, co se vám v posteli líbí? I to je jeden z bodů, které by měl mít dokonalý milenec ve svém repertoáruFoto: thinkstock

10 znaků skvělého milence

  • 1. Je ochotný žák. Nebude tedy dělat vědu z toho, když mu ukážete, co se vám líbí a jak by měl postupovat.
  • 2. Je hravý a vášnivý. Vaše přítomnost mu dělá dobře, rozpaluje ho a chvílemi vám připomíná natěšené dítě.
  • 3. Cítíte se s ním sexy. A proč asi? Protože vás tak vidí!
  • 4. V jeho přítomnosti se můžete citově otevřít. Tak nějak víte, že je to bezpečné.
  • 5. Je odvážný a ochotný k experimentování. I malá změna je změna a on to dobře ví!
  • 6. Můžete mu sdělit své potřeby, protože on je chce slyšet.
  • 7. Udělá si čas a nespěchá. Umí si vychutnat erotický okamžik, nehoní se jen za výsledkem.
  • 8. Potěšení nejen přijímá, ale i rozdává. Milostný lakomec opravdu vypadá jinak!
  • 9. Při milování vás podporuje a neodsuzuje. Dalo by se říct, že je to takový „postelový parťák“.
  • 10. Poznáte na něm, že si sex užívá. Mimo jiné i proto, že se nevyhýbá očnímu kontaktu. Taky proč by to dělal? Chce vidět, že i vám se sex s ním líbí!

Skvělý milenec? Neznám!

Tak, a teď jste v šoku, protože svého milence, partnera nebo manžela poznáváte maximálně tak ve dvou bodech z deseti? A co ten zbytek? V čem má váš milý rezervy? „Pravděpodobně jde o nedostatek času, jeho sebestřednost, zábrany a nedostatek techniky," nechává se slyšet autorka onoho desatera s dodatkem, že intimita vyžaduje sebevědomí o ochotu k odstranění překážek. Prima, ve vaší posteli je to přesně obráceně? On bere sex jako povinnost? Nudíte se s ním?

Chybami se člověk učí

„Upřímně si spolu promluvte, jedině tak můžete reagovat na vzájemné potřeby. Třeba přijdete na zajímavý způsob, jak při milování experimentovat,“ radí Judit Orloff. Hlavně neházejte flintu do žita už předem, pokud se muž při prvním, druhém či třetím sexu chová jako nemehlo! Jak říká britská sexuoložka Tracey Cox: „V posteli může zářit každý. V první řadě je třeba mít dostatečné praktické znalosti.“

Foto: thinkstock

Není lakomý a je vidět, že si s vámi společné chvilky užívá? Skvělé! Máte doma super partnera!Foto: thinkstock

Škola pro oba

Však taky tahle sexuální guru v sukni doporučuje pilovat předehru, od které je jen kousek k „hlavním číslům“ „Ať si kdo chce, co chce říká, umění sexu se dá naučit a zlepšovat se můžete každý den,“ zastává názor Tracey Cox.

Tak to vidíte, k milostné dokonalosti se musíte propracovat, ta do klína sama nepadá! Kolik tomu svému dáte ještě času? Budete se podílet na jeho cestě k milostnému vrcholu?

A jak vypadá dokonalý milenec podle vás?

Reklama

Související témata:

Načítám