Hlavní obsah

Desítka super pomocníků do kuchyně!

Foto: Thinkstock

Pořiďte si šikovné pomocníky do kuchyněFoto: Thinkstock

Reklama

Pokud rádi vaříte a jediné, co vás trápí, je únava po čase stráveném u plotny, pak jistě oceníte naše dnešní tipy. Účelně koupené nádobí nebo jiné pomůcky vám totiž ušetří víc práce, než si možná dovedete představit!

Článek

Jsou věci do kuchyně, na kterých se šetřit prostě nevyplatí. My ale pro vás dnes máme deset tipů, jež vás nebudou stát víc než dvě stě korun, a jejich praktičnost je takřka k nezaplacení!

1. Obracení bez problémů

Obracení malých kousků masa na pánvi, vyndávání spařeného špenátu a spousta dalších podobných činností vám může zabrat spoustu řasu, když nemáte tuhle věcičku – kuchyňské kleště. Podle druhu potravin jsou jich různé druhy, ale tyhle univerzální můžete použít snad na všechno.

Kuchyňské kleště, Ikea, 79 Kč

2. Sýry jak se patří

Milovníci těstovin nebo salátů, do kterých patří parmezán, jistě znají všelijaká struhadla na sýr. Tohle se hodí zejména na tvrdší sýry, hladce si v něm nastrouháte i čokoládu nebo ořechy!

Struhadlo na sýr, Tescoma, 199 Kč

3. Nic nepadne vedle

Situaci, kdy na prkénku nakrájíte na kousky zeleniny a při přesunu do hrnce vám popadá okolo, zná skoro každý. Pokud si nechcete dávat tu práci s opatrnějším shrabováním zejména do menších hrnců, budou se vám ohebná prkénka jistě líbit.

Ohebná prkénka 3 kusy, Tescoma, 199 Kč

4. Na špagety snadno a rychle

Cezení špaget přes síto na těstoviny má jednu nevýhodu – mohou jím proklouznout, klasické husté síto se zase špatně vymývá. Lžící na špagety je vyndáte snadno a rychle a můžete je díky ní rovnou servírovat na talíř, takže si ušetříte i nádobí. Takovouto lžíci koupíte v plastové podobě již za cca 20 korun, luxusnější kovové varianty stojí samozřejmě o něco víc.

Lžíce na špagety, Horizontpark, 19 Kč

5. Na čaj i na koření

Sítko na čaj určitě najdete doma v zásuvce a pokud ne, tak ho koupíte opravdu za pár korun. Chybět by nemělo v žádné kuchyni! Můžete do něj dát kuličky koření při vaření omáček či polévek, stejně jako kmín při vaření brambor. Už nikdy nebudete muset počítat kuličky pepře, aby v omáčce nezůstala opravdu ani jedna.

Sítko na čaj, Ikea, 19 Kč

6. Snadné krájení i úklid

Pečení, zejména z kynutého těsta, se nikdy neobejde bez linky nebo válu se zbytky přischlého těsta. Tahle pomůcka vám usnadní nejen jeho seškrabávání, aniž by poškodila pracovní plochu, ale i krájení na menší kousky.

Kráječ na těsto, Homeware, 99 Kč

7. Stírejte i míchejte

Stěrka je další věc, která nechybí v žádné kuchyni. Její správný výběr ale ovlivní spokojenost! Plastová stěrka vám k míse nepřilne a guma se na pánvi oproti žáruvzdornému silikonu může natavit. Skvělým řešením jsou proto stěrky silikonové, které jsou k dostání v několika velikostech, aby snadno vytřely kelímek od jogurtu i velkou mísu.

Stěrka silikonová, Tescoma, 59 Kč

8. Víno bez vylití

Nálevky na víno patří mezi oblíbené pomocníky mezi všemi vinaři. Kroužek ze speciální fólie jednoduše srolujete, vložíte do hrdla lahve a můžete nalévat, aniž by víno stékalo po lahvi na ubrus nebo kapalo někde vedle. Po použití ji opláchnete vodou a příště ji můžete použít znovu.

Nálevky na víno 2 ks, obchody s vínem, kolem 35 Kč

9. Lívanečky jedna radost

Milujete lívance a chcete mít jeden jako druhý? Pořiďte si tento lívanečník! Přiložíte jej na pánev, vlijete těsto a je hotovo. Jednoduše tak připravíte jednotlivé kousky, ze kterých pak poskládáte i úhledný dort! Použít ho můžete i na volská oka.

Lívanečník, Dedra Art, 49 Kč

10. Už ji nemusíte hledat!

Když sundáváte hrnec z plotny, často řešíte přesunování podložky spolu s ním. Tahle hračička dilema vyřeší. Hrnec na podložku položíte jen jednou, ta se díky magnetu přichytí na dno a kamkoliv jej pak budete potřebovat přemístit, podložka se přemístí sama s ním.

Magnetická podložka, 4home, 99 Kč

Je vám to málo? Pak si tu svou vychytávku (podotýkáme ještě o něco levnější) najděte ve článku 10 tipů do kuchyně. A nic nestojí!.

Reklama

Související témata:

Načítám