Hlavní obsah

10 rad, jak se cítit v každém oblečení dobře a sexy! Platí pro každou ženu

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Pokud chcete vypadat ve svém oblečení skvěle, musíte během nákupů vše pečlivě vyzkoušetFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete vždy vypadat dokonale? Máme pro vás deset módních triků, díky kterým se budete cítit i působit úžasně. Který vyzkoušíte jako první?

Článek

Jak dosáhnout perfektního stylu? S našimi deseti módními radami jednoduše.

Rada č. 1: Nakupujte samy

Ačkoli to podle filmů typu Sex ve městě vypadá jinak, ženy, co mají módu v malíčku, během nákupů nikdy nedělají dvě věci: nenechávají se nikým doprovázet a vše pečlivě zkoušejí. Možná znáte perfektně svou velikost, ale v každém obchodě nebo od návrháře se vždy trochu liší. Kamarádka, sestra, maminka či partner, které vezmete na nákupy s sebou, mají na to, jak byste měly vypadat, vlastní názor, který se vůbec nemusí ztotožňovat s tím vaším. A ten je vždy nejdůležitější.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Když nebudete nikoho zdržovat, v klidu si budete moci všechno důkladně vyzkoušetFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Rada č. 2: Vnímejte svou postavu

Oblékejte se vždy úměrně svému typu figury. Než k sobě ale budete příliš kritické, přeměřte se. Míry mohou třeba prozradit, že nemáte typ hrušky, jak jste si vždy myslely, ale přesýpacích hodin. Všechny tvary mohou vypadat krásně, když respektujete svou siluetu.

Foto: Profimedia

Znát své míry a typ postavy je záruka perfektně padnoucího oblečeníFoto: Profimedia

Rada č. 3: Noste jen to, v čem se cítíte dobře

Zmatkujete ráno, že ve skříni opravdu nic není, přitom je přeplněná k prasknutí? Naplánujte si na chvíle volna pořádnou čistku a ponechte si jen to, v čem si připadáte příjemně. Kousky, do kterých plánujete zhubnout, byly by přijatelné v jiné barvě, jsou rozbité a neplánujete je opravit, věnujte charitě.

Foto: Profimedia

Vytříděný a srovnaný šatník vás zbaví pocitu, že nemáte co na sebeFoto: Profimedia

Rada č. 4: Nebuďte otroky módních trendů

Móda je velmi vrtkavou záležitostí, takže ten, kdo kopíruje každý poslední výkřik kreativity návrhářů, je jen jejím otrokem. Někdy je těžké připustit si, že určité trendy (zkrácené topy, kožené minisukně, barevné vlasy) vypadají lépe spíš na modelkách než běžných smrtelnicích. Pořád ale mějte na paměti, že ve svém stylu se musíte cítit perfektně, o to tady hlavně běží.

Foto: Diana Indiana, Shutterstock

U některých módních trendů máte možná pocit, že si z vás návrháři vystřelili, tak proč je následovat?Foto: Diana Indiana, Shutterstock

Rada č. 5: Stahovací prádlo je přítel

Tvarovací prádlo je kamarád. Díky němu bude vaše silueta působit štíhlejším, zpevněným dojmem. Zázraky samozřejmě neumí, ale že je to geniální vynález, by potvrdila snad každá hollywoodská celebrita.

Foto: archiv firmy

Stahovací prádlo může vypadat velmi elegantně a téměř neviditelně. Na foto: Lindex, 799 KčFoto: archiv firmy

Rada č. 6: Odhalte jen kousek

Vypadat sexy s sebou vždy nese určitý punc tajemství. V praxi to znamená, že nikdy neodhalíte většinu těla. Navíc vyzdvihnout nemusíte jen dekolt nebo nohy. Odkrytá paže a rameno vypadají extrémně rafinovaně i decentně zároveň.

Foto: Profimedia

Ukázat jen tolik kůže, aby to bylo sexy a zároveň sofistikované, je pravé uměníFoto: Profimedia

Rada č. 7: Na účesu záleží

Pamatujete na slogan, který hlásal, že můžete mít perfektní šaty a boty, ale bez skvělých vlasů vám to slušet nebude? U šikovného kadeřníka si nechte navrhnout účes, který bude mít jednoduchý střih a snadno se udržuje. Zapomeňte také na divoké melíry a hlídejte si roztřepené konce.

Foto: Profimedia

Jednoduchý, ale upravený účes zaručí šik vzhledFoto: Profimedia

Rada č. 8: Vsaďte na stylový šperk

V případě, že toužíte osvěžit svůj šatník, ale nemůžete moc utrácet, pořiďte si šperk, který vaši peněženku nezruinuje, ale přesto i ten nejjednodušší outfit díky němu bude vypadat stylově.

Foto: archiv firmy

Nový šperk dodá původnímu oblečení originální styl. Na foto: Mango, 599 KčFoto: archiv firmy

Rada č. 9: I v noci za dámu

Buďte i v noci za dámy, kterým to sluší. Potěší to nejen vás, ale i vaše muže. A to není k zahození.

Foto: archiv firmy

Pohodlné pyžamo může být i slušivé. Na foto: H&M, 599 KčFoto: archiv firmy

Rada č. 10: Nepodceňujte doplňky

Módní redaktorky z celého světa doporučují: oblečení ponechte minimalistické a svou kreativitu ukažte v doplňcích. Veselé kabelky s nápadem dokazují, že víte, co se nosí a neberete se zároveň strašně vážně.

Foto: Profimedia

S extravagantním doplňkem můžete být za módní hvězduFoto: Profimedia

Jaká rada nejvíc pomohla vám?

Reklama

Načítám