Hlavní obsah

Diagnóza: Povislá prsa! Jak Jarce (31) pomohla plastika?

Foto: Archiv redakce

Paní Jarka několik týdnů po operaciFoto: Archiv redakce

Reklama

Povislé poprsí po dětech řeší určitě nejedna maminka. Stejně to měla i Jarka (31) po dvou synech. Prsa jí ubírala na sebevědomí. Plastická operace jí ho zase vrátila. Nechala si prsa zvětšit a vymodelovat.

Článek

Po těhotenství a mateřské dovolené zůstala Jarčina prsa téměř prázdná, jak tomu často bývá. Její sebevědomí tudíž kleslo dost hluboko. Schovávala prsa do větších push-up podprsenek, aby nebylo poznat, že ve výstřihu opravdu nic není. Pak sebrala odvahu a rozhodla se pro plastiku.

Ohrožené bylo zdraví i psychika

Paní Jarka se rozhodla navštívit v Praze kliniku Medicom Clinic, kde proběhla první konzultace s doktorem Michalem Pulsem. S ním se Jarka na všem domluvila a díky milému přístupu z ní opadly jakékoli pochybnosti i nervozita.

„Paní Jaroslava měla velký handicap ve tvaru poprsí. Prsa ztratila objem atrofií žlázy. Značně povislý tvar prsů vedl ke komplexu méněcennosti i zdravotním obtížím. Řešila kožní ekzémy z nadměrného pocení pod prsy,“ objasňuje MUDr. Michal Puls a dodává, že klientce při konzultaci doporučil zákrok modelaci prsů (mastopexi) s augmentací – zvětšením prsou. Ke zvětšení použili implantáty vložené částečně pod prsní sval.

Foto: Archiv redakce

Konzultace před samotným zákrokem Jarku (31) zbavila pochybností i nervozityFoto: Archiv redakce

Postup zákroku objasňuje i plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno Pavel Brychta: „Augmentace včetně modelace se provádí u žen, které ztratily objem prsou atrofií, nebo zmenšením prsní žlázy a zároveň došlo k poklesu prsou. K tomuto často dochází u matek po kojení. Při operaci se doplní v první fázi objem prsních žláz implantáty, poté se přesune bradavka směrem nahoru do správné polohy a tvar prsu je potom domodelován.“

Foto: Archiv redakce

Jarčina prsa po dětech ztratila objemFoto: Archiv redakce

Poté přišlo nadšení

Po zákroku se Jarka cítila dobře, přestože bolest byla zpočátku znatelná. Nadšení bylo ovšem větší. „Byl to zvláštní pocit najednou vidět, že mám pod těmi obvazy skutečná prsa,“ vzpomíná na první dojmy Jarka. Když pak svá nová prsa poprvé uviděla, přišlo na řadu nadšení: „První, co jsem řekla, bylo – jsou opravdu moje? Nemohla jsem tomu uvěřit, ale sama sobě jsem se opravdu líbila.“

Jediné, co Jarce trochu vadilo, byla delší rekonvalescence. Musela se totiž na chvíli vzdát cvičení a nemohla řídit auto. Všemu musela dát čas a řídit se podle toho, co jí tělo dovolí. Doktor jí doporučil nezatěžovat delší dobu paže a se sportovními aktivitami začít postupně za 2–3 měsíce po zákroku. Nakonec ale bylo brzy zase vše v pořádku.

Augmentace, spolu s modelací prsou, splnila Jarce sen. Připadá si žensky a už nepřemýšlí jen nad tím, že nemá žádná prsa. Naopak si nyní užívá nákupy šatů s výstřihem, i krásného spodního prádla. Její sebevědomí hodně stouplo. Co víc si přát?

Foto: Archiv redakce

Porovnejte Jarčina prsa před a po. Ona je velmi spokojená. Jak se líbí vám?Foto: Archiv redakce

Také znáte ženy po mateřské, které řeší svá povislá ňadra?

Reklama

Související témata:

Načítám