Hlavní obsah

Plastika prsou: Marie (48) si nechala ňadra zmenšit

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porody, váhové výkyvy, gravitace a přibývající věk – všechny tyto faktory mají na ženský dekolt nepříznivý vliv, patrný na první pohled. A byl to právě vzhled poprsí spojený s nesnesitelnými bolestmi zad, co přivedlo paní Marii do ordinace lékaře.

Článek

Mít menší a hezky tvarovaná prsa, přesně taková, jaká mívala před narozením dětí – to byl dlouhodobý sen paní Marie (48). Trápila ji nejen estetická stránka problému, kdy si nemohla pořídit oblečení, které by se jí líbilo, ale především silné bolesti zad. Proto si velmi přála, aby její ňadra měla menší objem, a jí se tak ulevilo od utrpení a vrátilo se ztracené sebevědomí. Odhodlala se proto k radikálnímu zákroku – redukci prsou a jejich modelaci.

Menší, lehčí a pohlednější

„Modelace a redukce prsou se provádí tam, kde jsou prsa nepřiměřeně velká a pokleslá, případně asymetrická. Existuje řada metod, jak tuto operaci dělat, výsledkem je vždy jizva kolem bradavky a pod ní ve tvaru kotvy. U většiny metod je možno s pacientkou dohodnout rozsah redukce. Hypertrofickými prsy trpí jak některé mladé dívky, tak i ženy středního věku, kde váha prsu začne působit bolesti páteře. Stejně jako u modelace lze i při této metodě dosáhnout žádaného tvaru, poněkud nepředvídatelná je kvalita jizev,“ komentuje plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve FN Brno profesor Pavel Brychta.

V kruhu přátel a rodiny Marie o svém problému otevřeně mluvila. Všichni její obtíže chápali, psychicky ji podpořili, dodali jí kuráž a ona se objednala na první konzultaci na klinice Medicom Clinic k MUDr. Peteru Ondrejkovi.

Foto: Archiv redakce

Lékařův vřelý a profesionální přístup Marii přesvědčil, že se rozhodla dobřeFoto: Archiv redakce

Nervozitu vystřídala úleva

Pocity nejistoty Marii trápily jen do té doby, než si poprvé podala ruku s lékařem. Ihned ochotně zodpověděl veškeré její dotazy, popsal jí průběh zákroku a doporučil velikost prsou, která se bude hodit k její postavě. První setkání tak rozptýlilo Mariiny obavy a přesvědčilo o správnosti jejího rozhodnutí.

„Paní Marie se na mě obrátila s řešením problému větších prsou a s tím souvisejícími bolestmi krční páteře a nekomfortu při nošení prádla. Po vyšetření jsem klientce doporučil redukční mammaplastiku – tedy zmenšení prsou a modelaci. Při zákroku v celkové anestezii došlo k redukci kůže a prsní žlázy, a to u prsu vlevo 360 a vpravo 390 gramů. Byla přítomna menší předoperační asymetrie. Výsledek operace přinesl klientce velkou úlevu, s výsledkem jsme oba spokojeni,“ popisuje Peter Ondrejka.

Foto: Archiv redakce

Před operací se musí udělat přesný nákres, jak se budou partie upravovatFoto: Archiv redakce

Dva měsíce od první návštěvy podstoupila Marie operaci. Zákrok byl pro ni jedním velkým překvapením. „Bezprostředně po probuzení jsem se totiž cítila velmi dobře, prostě zcela v pohodě. A když už to šlo a já jsem se na sebe mohla podívat, přišel další údiv. Ze svého těla a poprsí jsem byla více než nadšená!“ líčí paní Marie. Hned se začala těšit, až vyrazí pro první krajkovou podprsenku a slušivý top.

Foto: Archiv redakce

Důsledné kontroly hojení jizev jsou součástí každé prohlídky po operaciFoto: Archiv redakce

Vyšší sebevědomí a konec bolestí zad

S odstupem času Marie vnímá, že jí díky zákroku vzrostlo sebevědomí a definitivně ustoupily opravdu nesnesitelné bolesti zad. A oblečení? Konečně si může vybrat, co se jí líbí. „Ráda se na sebe dívám do zrcadla a cítím ohromnou spokojenost s vlastním tělem,“ říká. Změny si navíc okamžitě všimlo i okolí a každý je z její nové image nadšený.

Foto: Archiv redakce

Na srovnávacích snímcích před zákrokem a po něm je vidět, jak úžasné změny se nakonec dosáhloFoto: Archiv redakce

Jak se vám výsledek líbí? Přemýšlíte o zmenšení prsou?

Reklama

Související témata:

Načítám