Hlavní obsah

Monika: Trápila ji širší stehna, ale nakonec je tuk pryč

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Moničina cesta za vysněnou postavou byla dlouhá. Věnovala tomu hodně sil, ale s odrazem v zrcadle stále nebyla úplně spokojená. Nakonec stačil jeden zákrok a dnes se už nemůže dočkat, až její dokonalé křivky budou moci ocenit i všichni okolo.

Článek

Skoro každá žena na sobě hledá nedostatky a Monika (32) byla zářným příkladem. Ke své smůle měla velká stehna v rodině, a čím byla starší, tím hůře se jí postava udržovala.

Zhubla, ale silná stehna zůstala

Před dvěma lety se mladé ženě podařilo výrazně zhubnout, ale přestože měla štíhlé ruce, krásně ploché břicho a zajímavě propadlou tvář, objemná stehna a hýždě zůstaly „v plné kráse“. To Moniku trochu zbavilo motivace a časem začala opět přibírat na váze. Bylo léto, období šortek a plavek a Monika zůstala beznadějně stát před zrcadlem, protože nevěděla, co na sebe. Uvědomila si, že bez odborné pomoci se objemných partií pravděpodobně nikdy nezbaví. Začala uvažovat o zákroku, který jí od nehezkých faldů pomůže a zároveň ji nakopne, aby neusnula na vavřínech a na udržení hezké postavy dál pracovala. Hledala, jaké jsou možnosti, a zjistila, že by pro ni asi byla vhodná liposukce na vnější straně stehen.

„Liposukce zevních stehen není metodou redukce váhy nebo zhubnutí, ale slouží ke korekci tělesných disproporcí v uložení tukové tkáně. To znamená, že je velmi vhodná například na úpravu zvýšených depozit tuku na zevních stehnech, přičemž je možné dosáhnout plynulé kontury této partie,“ vysvětluje profesor MUDr. Pavel Brychta, CSc., plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Nervózní začátky

Monika si vybrala kliniku Medicom Clinic a na první konzultaci k MUDr. Petru Pachmanovi přišla značně nervózní, nakonec ale odcházela s úsměvem. Lékař problémovou část stehen prohlédl a souhlasil, že by Monice opravdu pomohla liposukce, a to metodou SlimLipo. Vysvětlil jí, jak bude zákrok probíhat, popsal, kde se tuk bude odsávat, i to, jaká bude pooperační péče. Moniku podrobné objasnění i celková atmosféra vyšetření zbavily strachu a začala se těšit na hezčí tělo.

Foto: Archiv redakce

Na první konzultaci přicházela Monika dost nervózníFoto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Lékař se musel podrobně seznámit s problematickými partiemi a rozhodnout, jakým způsobem s nimi „zatočí“Foto: Archiv redakce

A jde se na to

Zákrok Monika podstoupila loni v listopadu a je s touto volbou spokojená: „Pro mě to bylo ideální období. Po operaci jsem totiž nosila stahovací punčochy, které mě za chladného počasí krásně zahřívaly.“ Petr Pachman dodává: „Paní Monika měla asymetrická větší zevní stehna. Pro korekci tohoto nadbytku jsem použil nejefektivnější liposukci provedenou v lokální anestezii. Rozpustil a odsál jsem celkem 750 mililitrů čistého tuku k dosažení optimálního vytvarovaní a zeštíhlení stehen.“

Bezprostředně po zákroku se Monika cítila dobře. Rekonvalescence trvala nakonec jen tři dny, během kterých více odpočívala a snažila se dolní končetiny moc nezatěžovat.

Foto: Archiv redakce

Už na první pohled je vidět rozdíl mezi stavem před zákrokem a po něm. Monika si nemůže výsledek vynachválitFoto: Archiv redakce

Zpět do vytoužené formy

Úbytek objemu byl znatelný ihned po zákroku. Když se stehna zregenerovala, efekt liposukce nabral nový rozměr. „Začala jsem si opravdu užívat skvělého pocitu, že je tuk nenávratně pryč. Najednou se oblékám s potěšením. A navíc je pro mě tahle změna hnacím motorem, že do léta svoji postavu opět trošku vylepším,“ raduje se Monika.

Jak se vám výsledek líbí? Láká vás podobný zákrok?

Reklama

Související témata:

Načítám