Hlavní obsah
3,3
(12)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zelí parádně zastoupí nudle v dietní verzi pad thai. Nevěříte? Tady je recept!

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 3/4 hlávky bílého zelí
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1,5 lžíce rybí omáčky
  • 1/4 hrnku vody
  • 1,5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst arašídů
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na proužky a zprudka orestujte na 2 lžících oleje tak, aby bylo ze všech stran hezky opečené. Osolte, opepřete a dejte stranou.

02.

Do pánve přidejte lžíci oleje a 5 minut na ní opékejte na proužky nakrájenou cibuli a papriku, během pečení osolte a na posledních 30 vteřin přidejte nasekaný česnek. Zeleninu vyjměte a přidejte k masu.

03.

Naposledy v pánvi rozpalte zbývající lžíci oleje a opečte na ní na proužky nakrájené zelí. Když je zelí měkké (ale stále ještě křupavé!), opepřete ho a přilejte k němu rozšlehaná vejce. Dobře promíchejte, zalejte směsí sójové a rybí omáčky, vody a škrobu a ještě asi minutu za stálého míchání opékejte. Do pánve vraťte maso a zeleninu a nechte prohřát. Podávejte s nasekanými buráky, koriandrem a limetkou.

Tip: Maso a zelenina se pečou zvlášť, aby zůstaly křupavé. Cibuli a zelí sice můžete restovat přímo s masem, ale tímto způsobem si vždycky nakrájíte další surovinu mezitím, co se opéká předchozí.

Reklama

Související témata:

Načítám