Hlavní obsah

Dietní pad thai

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Zelí parádně zastoupí nudle v dietní verzi pad thai. Nevěříte? Tady je recept!

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 3/4 hlávky bílého zelí
  • 2 vejce
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1.5 lžíce rybí omáčky
  • 1/4 hrnku vody
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 hrst buráků
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • limetka
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na proužky a zprudka orestujte na 2 lžících oleje tak, aby bylo ze všech stran hezky opečené. Osolte, opepřete a dejte stranou.

Krok 2: Do pánve přidejte lžíci oleje a 5 minut na ní opékejte na proužky nakrájenou cibuli a papriku, během pečení osolte a na posledních 30 vteřin přidejte nasekaný česnek. Zeleninu vyjměte a přidejte k masu.

Krok 3: Naposledy v pánvi rozpalte zbývající lžíci oleje a opečte na ní na proužky nakrájené zelí. Když je zelí měkké (ale stále ještě křupavé!), opepřete ho a přilejte k němu rozšlehaná vejce. Dobře promíchejte, zalejte směsí sójové a rybí omáčky, vody a škrobu a ještě asi minutu za stálého míchání opékejte. Do pánve vraťte maso a zeleninu a nechte prohřát. Podávejte s nasekanými buráky, koriandrem a limetkou.

Tip: Maso a zelenina se pečou zvlášť, aby zůstaly křupavé. Cibuli a zelí sice můžete restovat přímo s masem, ale tímto způsobem si vždycky nakrájíte další surovinu mezitím, co se opéká předchozí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama