Hlavní obsah

Dojetí zaručeno! Snoubenka prince Harryho splnila sen malé školačce. Co pro ni Meghan udělala?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ženy mají držet vždycky spolu. Bez ohledu na to, jestli je jedna teprve školačka a druhá budoucí manželka britského prince. Na Mezinárodní den žen navštívila Meghan Markle (36) s princem Harrym (33) Birmingham a bývalá herečka tam vzala oslavu tohoto významného svátku skutečně vážně.

Článek

Nezapomenutelný zážitek. Tak by se dal popsat okamžik, který zažila školačka z Birminghamu. Toto anglické město navštívil 8. března princ Harry se svojí snoubenkou, setkali se s místní komunitou a také organizací, která pomáhá mladým ženám prosadit se v oborech, jež se kvůli předsudkům za příliš ženské nepovažují – tedy technologické, vědecké, strojírenské nebo matematické.

Jedna místní školačka má ale trochu jinou životní vizi. Desetiletá Sophia Richards se svěřila princi Harrymu, že by si přála jednoho dne být herečkou, a poukázala tím na jeho snoubenku. V tu chvíli vzal Harry dívku za ruku, vytáhl ji z davu a vedl za svou vyvolenou. Když se Sophie setkala s Meghan Markle, řekla i jí, co je jejím velkým životním přáním – a princovu snoubenku to očividně dojalo. Okamžitě totiž dívku bez přemýšlení objala.

Foto: Profimedia.cz

Když si Harry vyslechl, co je vysněným povoláním školačky, ihned ji vzal za svojí nastávající Foto: Profimedia.cz

Ženy dokážou vše

A k tomu přidala slova plná důvěry a ženské síly. „Meghan mi řekla, že v životě můžu dokázat vše, co si zamanu,“ svěřila se pak médiím školačka. Budoucí vévodkyně prý ještě dodala, že by si moc přála, aby Sophii jednou viděla na televizních obrazovkách. „Splnil se mi sen. Nikdy nezapomenu na tento den,“ řekla dojatá holčička.

Foto: Profimedia.cz

Meghan šťastnou Sophii objala. Školačka pak řekla, že to byl největší zážitek a že na tenhle den nikdy nezapomene Foto: Profimedia.cz

Ačkoliv jde o krásné gesto, technicky vzato Meghan obejmutím školačky porušila (opět) královský protokol. Členové královské rodiny kontakt s veřejností omezují maximálně na podání ruky. Ale objetí dětí se nebere jako přísné porušení tohoto protokolu a Meghan Markle rozhodně není jediná z královské rodiny, kdo si to v posledních letech dovolil. Vévodkyně Kate to dělá vcelku běžně a ani princezna Diana (†36) nebyla výjimkou.

Navíc celé gesto a prohlášení, že Sophia dokáže vše, co si zamane, měla o trochu hlubší smysl – stalo se to na Mezinárodní den žen, kdy si připomínáme boje za ženská práva a zlepšení jejich postavení ve společnosti. Není to ale poprvé, co se Meghan kladně vyjádřila k podpoře žen v boji za rovnoprávnost. Minulý týden pozitivně hovořila o kampani #MeToo a Time’s Up.

Líbí se vám Meghanino gesto?

Reklama

Načítám